TÜRKİYE İLE İLGİLİ İLK AÇIKLAMA

Uçakta ilk açıklamasını yapan Papa, "Türkiye, sınırdaki çok sayıda mülteciye kucak açmış bir ülkedir" dedi.

İLK DURAK ANITKABİR

Papa Francesco'nun bugün başlayacak ve 3 gün sürecek Türkiye'ye ziyaretinde ilk durağı Anıtkabir olacak. Bu ziyaretin ardından AK Saray'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Papa Francesco ikili bir görüşme yapacak. Görüşmenin ardından ilk defa bir papa ziyaretinde ikili açıklama gerçekleştirilecek ve bu, dünya çapında milyarlarca insana canlı yayınla ulaştırılacak.

ORTAK BİLDİRİ YAYINLANACAK

Öte yandan Katolik kilisesinin yayın organı Avvenire gazetesinin haberine göre, ziyaretin en önemli nedeni ekümeniklik olacak. Francesco, Fener Rum Patriği Bartholomeos ortak bir bildiri de yayınlayacak.

İtalyan La Stampa gazetesinin Vatikan haberleri veren "Vatican Insider" sitesi de "ziyaretin baş amacı Ortodokslara bir kardeşlik jestinde bulunmak" değerlendirmesinde bulundu.

Nitekim Papa Francesco'nun Türkiye ziyareti, Fener Rum Patriği Bartholomeos'un daveti üzerine gündeme gelmiş ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan davetle resmiyet kazanmıştı.

AK Saray'DA GÖRÜŞECEKLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Papa, ikili ve heyetlerarası bir görüşme gerçekleştirecek ve bunun ardından, dini, siyasi, sanat ve diplomasi çevrelerinin önemli temsilcilerinin de hazır bulunacağı Cumhurbaşkanlığı Sarayı olan Ak Saray'da birer hitap gerçekleştirecekler.

Kaynak: Haberler.com

Editör: Barış Köksal