ABD'nin California eyaletinde yaşayan 34 yaşındaki Ka Yang, 1 aylık kızını mikrodalga fırında yakarak öldürme suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Sacramento Yüksek Mahkeme Jürisi, daha önce yerel mahkemenin cani anne hakkında vermiş olduğu 26 yıllık hapis cezasını bozarak ömür boyu hapse çevirdi.

BİRİNCİ DERECE CİNAYETTEN SUÇLU BULUNDU

Sacramento Yüksek Mahkeme Jürisi geçtiğimiz kasım ayı içinde yapılan duruşmada, Ka Yang'ı 2011 yılının mart ayında 1 aylık Mirabelle Thao-Lo'yu öldürmekten, birinci derece cinayetten suçlu bulmuştu.

SARA NÖBETİ GEÇİRMİŞ, HATIRLAMIYORMUŞ

Yang'ın avukatı savunmasında, müvekkilinin epilepsi hastası olduğunu ve olay sırasında sara nöbeti geçirdiğini, nöbet sonucunda bayıldığını, uyandığında ise bebeği mikrodalga fırınının yanında bulduğunu ve olay anını hatırlamadığını belirtmişti.

SAĞLIK GÖREVLİLERİ "NÖBET SONRASI BELİRTİ GÖRMEDİK" DEMİŞTİ

Epilepsi hastası olan kadının nöbet geçirdiğinde ne yaptığını bilmediğini belirten avukat, müvekkilinin uzun bir epilepsi nöbeti geçmişi olduğunu belirtmişti. Oysa mahkeme salonunda ifadeleri alınan sağlık görevlileri olay yerine vardıklarında Ka Yang isimli kadında herhangi bir kafa karışıklığı, nöbet sonrası belirti görmediklerini ifade etmişlerdi.

CANİ ANNE 5 DAKİKA BOYUNCA FIRINDA TUTMUŞ!

Mahkemeye sunulan delillere göre talihsiz Mirabelle bebek, annesi tarafından mikrodalga fırınına konmuş, yaklaşık 5 dakika boyunca annesi tarafından fırında tutulmuş. Olay yerine ulaşan emniyet güçleri küçük bebeğin tepeden tırnağa yanık içinde olduğunu, emziğinin mikrodalga fırını içinde bulunduğunu, pijamalarında ve saçında yanık olmadığını rapor etmişlerdi.

Otopsi raporunda talihsiz bebeğin başta midesinde ve iç organlarında aşırı yanıklar tespit edilmiş, muhtemel ölüm nedeni olarak termal yanıkları sebep gösterilmişti.kaynak:haberler.com

Editör: Barış Köksal