Almanya'da Brandenburg eyaletinin Luckenwalde kentinin Belediye Başkanı Elisabeth Herzog von der Heide, çalışırken başörtüsünü çıkarmak istemeyen 48 yaşındaki Filistinli bir stajyerin görevine son verdi.

BAŞÖRTÜSÜYLE ÇALIŞMASINI İSTEMEDİ

Belediye Başkanı Elisabeth Herzog von der Heide, bir dairenin dışarıya ve içeriye dönük tarafsız görünmesi gerektiğini belirterek, Filistinli stajyere bundan dolayı başörtüsüyle belediyede çalışılmamasını istedi. Başörtüsünün bir dünya görüşünü yansıttığını savunan Heide, başörtüsünün belediyenin tarafsızlığının ihlal ettiğini öne sürerek, belediyenin duvarlarında haçın da asılmadığını belirtti. Filistinli kadının belediyede sığınmacılarla ilgili bir projede altı haftalık staja başladığını ifade eden Heide, erkeklerin bulunduğu ortamda başörtüsünü çıkarmak istemeyen kadın için belediyede başka çalışma ortamının bulunmadığını ve stajyerin işten çıkarıldığını belirtti.

CDU: YASAL DAYANAĞI YOK

CDU Brandenburg Eyalet Meclisi milletvekili Sven Petke ise Belediye Başkanı Heide'nin kararını eleştirerek, "Bunun bir yasal dayanağı yok." dedi. Başörtülü Filistinli stajyerin çalışmaya başladığı ilk günün sonunda işten çıkarıldığı bildirildi.

Kaynak: Haberler
Editör: Barış Köksal