İçişleri Bakanı Efkan Ala, Twitter hesabı Fuat Avni'nin istihbarat kaynaklarının daraldığını ve artık yalan yanlış haberler vermeye başladığını söyledi.

Devletin üst kademlerinden haber sızdıran Twitter hesabı Fuat Avni ile ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Biz devletten bunları uzaklaştırdıkça, haber kaynakları daraldı. Verdikleri haberler yalan yanlış çıkmaya başladı." dedi.

"YALAN YANLIŞ HABER VERMEYE BAŞLADILAR"

Habetürk TV'de katıldığı bir programda konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Twitter hesabı Fuat Avni ile igili "Biz devletten bunları uzaklaştırdıkça, haber kaynakları daraldı. Verdikleri haberler yalan yanlış çıkmaya başladı. Bu FETÖ'nün, paralel çetenin Twitter hesabı. Düşünün ki en yakınında bu paralel çeteden, sayın Cumhurbaşkanımızın yaveri, yaverlik o kadar şerefli bir iştir ki ama en büyük ihaneti onlar yapıyor. Orada tabii ki sürekli enformasyon sağlıyor, onlar da yazıyor. Oradan aldığı bilgileri oralara gönderiyor, bilgiler de oradan paylaşılıyor. Ama bunlar da sıfıra inecek. Şu an ne kadar ivme kaybetti biliyorsunuz." dedi.

"BİZİM GERÇEKTEN NEFRETİMİZ DİNMİYOR"

İdam cezalarına da değinen Ala konuyla ilgili, "Bunlara milletimizin, bizim gerçekten nefretimiz dinmiyor. Cenaze namazları bile kılınmadı, aileleri bunları kabul etmedi. İdam talebi de milletimizin yüksek sesle dile getirdiği "En ağır şekilde cezalandırılsın!" cümlesinin kavramsallaştırılmasıdır. Anayasa değişikliği gerektiren bir husustur." ifadelerini kullandı.

"MİT'İN CUMHURBAŞKANLIĞI'NA BAĞLANMASI MASADA"

İŞTE ALA'NIN KONUŞMALARINDAN ÖNE ÇIKAN DİĞER BÖLÜMLER:

MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na bağlanması masada, değerlendiriliyor. Çok ağır bir travma yaşadı, büyük bir ihanete şahit oldu Türkiye ama geleceğini hep birlikte düşüneceğiz. Hiçbir adımımız refleksif olmamalı.
Jandarma okullarının düzenlenmesi masamızda. Askerin ihtiyaç duyacağı insan kaynağını MEB'in vermesi daha doğru.

Jandarma'nın içerisinde bir istihbarat birimi var. Daha önceki MİT tırları saldırısında büyük bir faciaydı yaptıkları. Harekat Merkezi'nin işgal edilmesine kadar plan yapıyorlar ama jandarma istihbarat bilgi vermiyor. Bunu niye örtbas edelim? İstihbarat var ama paylaşılmıyor, çünkü işin içerisinde.
İstihbarat teşkilatlarında reformlar yapacağız. Hem MİT'te hem diğer istihbarat birimlerinde, nasıl daha iyi olur, eksikler nerede, daha hızlı daha kapsamlı değişiklikler yapmalıyız.

Bu hareketlilik olduğunda uçaktaydım. Baktım, Hakan Fidan arıyor; sayın bakanım darbe oluyor, dedi. Oradan başladık konuşmaya. Benim MİT müsteşarımızla o an için diyaloğum bu. Daha önce öğleden sonra almış bir bilgiyi, Genelkurmay'la paylaşmış, sadece bir suikast şeklinde değil ama biraz daha kapsamlı, bir şeyler oluyor, MİT'e şöyle şöyle yapacaklar deyince hemen bunu Genelkurmay'a iletiyorlar. O süre içerisinde birtakım görüşmeler oluyor. Bana ya da Cumhurbaşkanımıza bilgi aktarılmadı. Bir sistem açığı olduğu çok açık. İstihbarat eksiğinin olduğu çok açık, bu kadar iş yapılıyor nasıl haber verilmez?

AK Parti hükümetlerine kadar MİT'in içerisini de dizayn edenler darbeyi yapanlardı. Kaynak: haberler
Editör: Barış Köksal