Ankara'daki katliamda babası İbrahim Atılgan ile birlikte yaşamını yitiren 9 yaşındaki Muhammet Veysel Atılgan için okulunda anma töreni düzenlendi. Öğretmenin mektubu dinleyenleri ağlattı.

Ankara'da düzenlenen 'Emek, Barış ve Demokrasi' mitingi öncesi meydana gelen terör saldırısında yaşamını yitiren 95 kişi arasında bulunan babası İbrahim Atılgan ile mitinge giden 9 yaşındaki Muhammet Veysel Atılgan için okulunda anma töreni düzenlendi. Acı haberi alan arkadaşları ve öğretmenleri gözyaşlarına boğuldu.

BABASIYLA EL ELE CAN VERDİ

TCDD Diyarbakır Müdürlüğü'nde çalışırken 5 yıl önce çocuklarını daha iyi bir eğitim alabilmesi için Ankara'ya tayin isteyen Birleşik Taşımacılık Sendikası üyesi İbrahim Atılgan ile birlikte bombalı saldırıda hayatını kaybeden oğlu 9 yaşında ki Muhammet Veysel Atılgan için Batıkent'te ki Kürşad Bey İlkokulu'nda anma töreni düzenlendi.

Küçük Veysel, 10 Ekim sabahı mitinge katılmak için erkenden kalkan ve babasının elinden tutarak hazırlıkların yapıldığı Tren Garı Kavşağı'na gitti. Hayatında ilk kez mitinge katılacak olmanın heyecanıyla bekliyordu. Hain saldırı onu ve babasını el ele yakaladı. Bombalı saldırının en küçük kurbanı oldu. Babası ile Veysel'in cenazesi dün defnedilmek üzere Batman'a gönderildi. Küçük Veysel anısına bugün okulunda bir anma töreni düzenlendi. Okulun girişinde tüm öğrencilere yakasına küçük Veysel'in fotoğrafı takıldı. Veysel'in kendisi gibi henüz 8-9 yaşlarında olan arkadaşları onun kaybıyla derinden sarsıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene, Veysel'in öğretmeni Sebahat Yıldırım'ın haberi alır almaz kaleme aldığı mektubu damga vurdu. Mektubu güçlükle okuyan Yıldırım, yaptığı en zor konuşma olduğunu ifade etti. Yıldırım, küçük Veysel'e seslendiği konuşmasında şunları söyledi:

"BİZE VERDİĞİN DERSİ ALDIK ÇOCUĞUM"

"Sözlerime nasıl başlayacağımı bilmiyorum. Şu ana kadar yaptığım en zor konuşma. Ankara'nın göbeğinde barış talebiyle toplanan insanlara yapılan hain saldırının acısı dalga dalga ülkemizin her bir yanına yayılırken çok üzgünüm ki okulumuzu da esir aldı. Her birimizde tarifi mümkün olmayan travmalar yaratan hain saldırıda kaybettiğimiz küçük yavrumuz Muhammet Veysel Atılgan'a seslenmek istiyorum. Mutlaka bir yerlerden bizi izliyordur. Sevgili yavrum, barış şenlik diye çıktığın evinden parçalanmış bedeninle döndün. Acımız tarifsiz ve büyük. O gülen yeşil güzel gözlerin artık dersleri izleyemeyecek, okuyamayacak, yazamayacak. Arkadaşlarınla ben seni asla unutmayacağız. Sizlerin büyüdüğünü görmek gelecekte bu ülkenin çarkını döndüren ama adalete barışa insanlığa güzel günlere döndüren kişiler olmanızı istediğimi sen de biliyordun. Ancak sen barış diyerek bunu dokuz yaşında yaptın. Bize verdiğin dersi aldık çocuğum. Yolun açık ışığın bol olsun. Seni hiç unutmayacağız."

Öğrenciler daha sonra sınıflarına gitti. 3/A sınıfında oturmayı çok sevdiği cam kenarındaki sıraya fotoğrafı ve karanfiller bırakıldı. Sınıf arkadaşları ve öğretmenler bu anlarda göz yaşlarına hakim olamadı.

AVUKAT OLMAK İSTİYORDU

Koyu bir Fenerbahçe taraftarı olan Veysel Atılgan'ın hayatını kaybetmeden önceki son görüntüleri de kameraya yansıdı. Avukat olmak istediğini söyleyen küçük Veysel, ailesinden de bisiklet, tablet ve bilgisayar istediğini belirtiyor. Kaynak: Haberler
Editör: Barış Köksal