Kahire'deki Arap Birliği merkezinde Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Rompuy, “Suriye 'deki katliam sona ermeli. Birleşmiş Milletler 'in yaptığı son değerlendirmeye göre burada 60 binden fazla insan öldü ve bu kabul edilemez. Beşşar Esed'in gitme vakti geldi” dedi.

AB 'nin, Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi'yi Suriye krizine ilişkin siyasi bir çözüm bulunması konusunda desteklediğini ifade eden Rompuy, Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nuna verdikleri desteği tekrardan dile getirdi.

Rompuy, Suriye 'de yeni bir hükümet kurulması çalışmalarına başlanması konusunda fikir birliğine varıldığını ifade etti.

Filistin ve İsrail sorununa da değinen AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy, Ortadoğu 'da barışın sağlanması için çift taraflı adımlar atılması gerektiğini ve Filistin ile İsrail arasındaki müzakerelerin herhangi bir ön koşul olmadan yeniden başlatılması gerektiğini belirtti.

Editör: Barış Köksal