Atatürk Havalimanı'nda Teröristler Etrafı Tarayıp Kendini Patlattı, 10 Kişi Öldü

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda teröristler etrafı taradıktan sonra kendilerini patlattı. Gelen ilk bilgilere göre 10 kişi öldü, bazıları ağır olmak üzere 60 kişi de yaralandı.

Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar CIP gidiş teminalinde 2 ayrı noktada patlama meydana geldi. İlk bilgilere göre, iki terör örgütü üyesi, Emniyet güçlerinin kendilerinden şüphelenmesinin ardından önce kalaşnikofla etrafı tarayıp, daha sonra kendisini patlattı. Atatürk Havalimanı'na giriş ve çıkışlar ise kapatıldı.

BAKAN BOZDAĞ: 10 ŞEHİDİMİZ VAR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bir terörist etrafa ateş açtı ve kendini patlattı. İlk belirlemelere göre 10 şehidimiz, 20 yaralımız var" dedi.

23 AMBULANS OLAY YERİNDE

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 23 ambulansın olay yerinde yaralılara müdahale ettiği bildirildi.

ÇATIŞMA YAŞANDI

Görgü tanığının verdiği ilk bilgilere göre ise, ilk önce silah sesi duyuldu. Ardından bombalar art arda patladı. Bakırköy Devlet Hastanesi'nin acil servisine giden yaralı sayısı 40'ı aştı. Resmi olmayan bilgilere göre bazıları ağır olmak üzere yaralı sayısı 50.

"BİZİ YERE YATIRDILAR"

Havalimanındaki bir başka görgü tanığı ise, "Annemi uçağa bindirecektim. Bir anda patlama oldu. Otoparka indim. Herkes bir tarafa koşuştu. Özel harekatlar içeriye girdi. Yatırdılar bizi yere. Sonra bizi ayağa kaldırıp dışarıya çıkardılar. Çok şiddetli patlama oldu. Dışarıda oldu patlama. Sonra silah sesleri duyuldu. Ortalık kan revan içerisindeydi" dedi.

YOLLAR KAPATILDI

Polis telsizinden geçen bilgilere göre, havalimanına çıkan bütün yollar kapatıldı. Havalimanı da sivil araç giriş ve çıkışına kapatılırken, itfaiye ve ambulansların geçişine izin veriliyor. Polis ekipleri havalimanı çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

UÇUŞA İZİN VERİLMİYOR

Pist başındaki uçakların dışındaki uçakların uçuşlarına izin verilmiyor. İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelen uçakların Sabiha Gökçen Havalimanı ve İzmir'e yönlendirildiği öğrenildi.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım, Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlamanın ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ile İstanbul Valisi Vasip Şahin'i telefonla arayarak, olay hakkında bilgi aldı.

Yıldırım, ayrıca konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı bünyesinde kriz masası oluşturulması talimatını verdi.

YAYIN YASAĞI GELDİ

Bu arada, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından Başbakanlığın talebi üzerine, İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildi.

 
Editör: Barış Köksal