Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Kadıköy'de oynanan karşılaşmada Fenerbahçe ile Galatasaray 2-2 berabere kaldı. Bu sonuçla Galatasaray, normal sezonu lider tamamlamayı garantiledi.
 
Fenerbahçe, 10. dakikada Mousa Sow ve 15. dakikada da Alex'in golleriyle 2 - 0 öne geçtiği maçta, Galatasaray'dan 36. dakikada Elmander ve 83. dakikada Hakan Balta'nın gollerine engel olamayınca mücadele, 2 - 2 berabere sona erdi.
 
Bu skorla lider Galatasaray, puanını 70'e çıkardı ve hem 9 puan farkı hem de liderliğini sürdürdü. Fenerbahçe ise 61 puanla 2. sırada kaldı.
 
Play-off olmasaydı Galatasaray şampiyonluğunu ilan edecekti.
 
Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmada Fenerbahçe ile 2-2 berabere kalan Galatasaray'ın, ezeli rakibi ile arasındaki fark 9 olarak kaldı ve sarı- kırmızılı ekip, ligde normal sezonun bitimine 3 hafta kala liderliği garantiledi. Galatasaray, kalan 3 maçını kaybeder, Fenerbahçe de kalan maçlarını kazanırsa bile Galatasaray, ikili averaj nedeniyle normal sezonu zirvede bitirecek. Eğer play-off sistemine geçilmemiş olsaydı sarı-kırmızılı takım, bu beraberlikle şampiyonluğunu ilan etmiş olacaktı.
 
Galatasaray'ın kalan maçları: Trabzonspor, Orduspor, Manisaspor (D)
Fenerbahçe'nin kalan maçları: Bursaspor, Trabzonspor (D), Antalyaspor
 
ŞAŞ'LA TERİM'İN KAŞI AÇILDI
 
Karşılaşmanın ilk yarısında sahaya atılan yabancı maddelerden biri Galatasaray yardımcı antrenörü Hasan Şaş'ın kafasına geldi. Şaş'ın kaşı açıldı. Galatasaray'ın ikinci golünden sonra da atılan maddelerden biri de Fatih Terim'in kaşının açılmasına neden oldu.
 
NECATİ ATEŞ 5 YIL SONRA Fenerbahçe DERBİSİNDE
 
Devre arası transfer döneminde Galatasaray'a geri dönen Necati Ateş, yaklaşık 5 yıl sonra yeniden bir Fenerbahçe derbisine çıktı. Galatasaray'la Fenerbahçe'ye karşı son maçına 19 Mayıs 2007 tarihinde çıkan Ateş, ardından bu önemli mücadelede yer alabilmek için 5 yıl beklemek zorunda kaldı. Necati Ateş'in son oynadığı ve Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan maçı, Fenerbahçe 2-1 kazanmıştı.
 
TRİBÜNDE KOREOGRAFİ VE DEV BAYRAKLAR
 
Fenerbahçeli taraftarların maç öncesi tribünlerde hazırladıkları koreografi ve açtıkları dev bayraklar, renkli görüntüler oluşturdu. Maraton alt tribünde sarı, lacivert ve beyaz renkli kartonlarla hazırlanan gösteride ışık saçan bir fener resmedilirken görüntünün başında, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın dev boyuttaki fotoğrafı ve sonunda ise Fenerbahçe Kulübü'nün arması yer aldı. Migros kale arkası tribünün üst bölümünde dev sarı-lacivert bayrak açılırken maraton üst tribünün üst bölümündeki büyük bayrakta ise "Herkes haddini bilecek" yazısı yer aldı.
 
KOCAMAN, TERİM'İ ZİYARET ETTİ
 
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, maç öncesinde takımlar ısınmak için sahaya çıktıklarında Galatasaray soyunma odasına giderek teknik direktör Fatih Terim'i ziyaret etti. İki ekip arasında sezonun ilk yarısında Türk Telekom Arena'da yapılan mücadelede de Fatih Terim, Aykut Kocaman'ın yanına giderek maç öncesi başarılar dilemişti.
 
"BUGÜN ŞAMPİYONLUK TURU ATIYORDUK!"
 
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Fenerbahçe beraberliğinin ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Terim, Oyuncularını kutladı ve taraftara teşekkür etti. Terim, "Normal ligde olsak bugün burada tur atıyorduk" diye konuştu.
 
"Oyuncularımı kutluyorum. Normal ligde olsak bugün burada tur atıyorduk. İlk turu birinci bitirdik" diyen Terim, "Bu sene peydah olan bir şey daha oynayacağız. Karşılaşmaya 2-0 yenik başladık, 2 güzel gol yedik. Devre sonuna kadar olan bölüm ve ikinci yarı, herkesin beklediği, istediği ve gurur duyduğu bir Galatasaray çıktı. Oynayan, çok gol pozisyonu bulan bir Galatasaray vardı. Rakibimizi de tebrik ediyorum. Güzel bir derbi oldu, bol gollü ve pozisyonlu... Salı gününü, kupayı düşüneceğiz. Bir son teşekkür de seyircimize kalıyor. Florya'dan bizi yolcu ettiler, köprüye kadar, buralara kadar... Onlar bizi gönüllerinde şampiyon etmişler, onları bugün mahçup etmedik" diye konuştu.
 
FENERBAHÇE'YE AĞIR FATURA YOLDA
 
Son olarak Beşiktaş maçında taraftarlarının çirkin ve kötü tezahurat eylemlerini sezon içinde 4. kez tekrarlamasından dolayı bir maç seyircisiz oynama cezasına çarptırılan sarı-lacivertlilere, Galatasaray maçında da aynı eylemin tekrarından dolayı 1 maç daha ceza gelmesi gündemde.
 
Fenerbahçeliler'i bekleyen bir diğer tehlikede maç boyunca sahaya atılan ve Fatih Terim ile Hasan Şaş'a isabet ederek yaralanmalarına neden olan saha olayları.
 
Galatasaray'a karşı 2 puan kaybeden ve 2 maç seyircisiz oynama tehlikesiyle karşı karşıya kalan Fenerbahçe'ye derbinin faturası, para cezalarıyla birlikte bir hayli ağır olacak.
 
Sarı-lacivertlilerin, 2 maç seyircisiz oynama cezası alması halinde Bursa ve Antalya maçlarını sadece bayan ve çocuklar izleyecek.
Editör: Barış Köksal