Dağlıca'daki hain pusu sonrası TSK'nın bölgede başlattığı operasyonlarda 100 PKK'lı terörist öldürüldü. TSK, şafak vakti F-16 ve F-4 uçaklarıyla PKK hedeflerini de bombaladı.

Dağlıca'da çok sayıda askerin şehit olduğu mayınlı saldırının ardından savaş uçakları terör örgütü PKK'ya ait 23 hedefi vurdu. Farklı kaynaklardan alınan haberlere göre öldürülen terörist sayısının 100'den fazla olduğu ifade edildi.

TSK, Hakkari'deki terör saldırısının ardından F-16 ve F-4 uçaklarıyla yapılan bombardımanda, Irak'ın kuzeyine kaçan gruptaki 35-40 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

KARADAN VE HAVADAN OPERASYON SÜRÜYOR

TSK'dan yapılan açıklamada, "Saldırının ardından bölgede başlatılan operasyonlar karadan ve havadan kararlılıkla sürdürülmektedir. Bu kapsamda; bölgede tespit edilen terörist hedeflerinin imhası ve harekâta emniyetle devam edilmesi maksadıyla; Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı belirlenen 23 hedef (altı mağara, iki depo, üç barınma alanı ve 12 Doçka mevzii) 7 Eylül 2015 saat 09.00'dan itibaren üç adet F-4 ve dört adet F-16 savaş uçağı ile ateş altına alınmaktadır" dendi.

100 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Hava şartlarının elverişsiz olmasına rağmen çok sayıda terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi. İddialara göre, savaş helikopterleri desteğinde operasyona çıkan özel birlikler, Cilo Dağı'nda yuvalandıkları belirtilen 250'ye yakın teröristi çembere aldı. Havalanan F4 ve F16'lar hedefleri imha etti. Bir süre önce Kayseri ve Bolu'dan bölgeye kaydırılan komando timlerinin de operasyona katıldığı öğrenildi. Farklı kaynaklardan alınan haberlere göre öldürülen terörist sayısının 100'den fazla olduğu ifade edildi. 25'i sağ olarak ele geçirildi. 150 kişilik grupla çatışmaların devam ettiği belirtildi. Hava destekli operasyonlar Dağlıca ve çevresinde aralıksız devam ediyor.

AA: IRAK'A KAÇAN 35-40 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Anadolu Ajansı'ndan geçen haberde ise Hakkari'deki terör saldırısının ardından F-16 ve F-4 uçaklarıyla yapılan bombardımanda Irak'ın kuzeyine kaçan gruptaki 35-40 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

KAMPLARA YOĞUN HAVA BOMBARDIMANI

Alınan bilgiye göre, Dağlıca bölgesine yapılan saldırının ardından Türk Hava Kuvvetlerine ait 35 F-16 ve 18 F-4 savaş uçağı Irak'ın kuzeyine kaçan terörist grubun intikal halindeki kolları üzerine ve Irak'ın kuzeyinde bulunan Kandil, Hakkurk, Avaşin, Metina, Basyan, Gare ve Zap kamplarındaki hedeflere gece 23.00 ile 05.00 saatleri arasında yoğun hava bombardımanı düzenledi.

KAÇAN TERÖRİSTLER VURULDU

Kamplarda tespit edilen 20 hedefe 130 mühimmat atıldı. İntikal halinde Türkiye'den kaçan 20-25 kişilik iki grup da ateş altına alındı. İlk belirlemelere göre, 35-40 teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

KAMPLARDA DA ÇOK SAYIDA TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Hedefler tam isabetle vurularak tamamen imha edilirken, kamplarda da çok sayıda terörist etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

SONUNA KADAR DEVAM EDECEK

Dağlıca bölgesiyle sınırlı kalacak şekilde herhangi bir tehdit unsuruna karşı güvenlik güçleri hedef gözetmeksizin kesin vur emri aldı. Askerlere 'Dağlıca'da son terörist etkisiz hale getirilene kadar operasyona devam' talimatı verildi.

DAĞLICA'NIN SALDIRI ARŞİVİ

- 21 Ekim 2007'deki saldırı sonucunda 12 asker şehit oldu 16 asker ise yaralandı.
- Teröristler, 10 Mayıs 2008 tarihinde, Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na saldırdı. Saldırıda 6 asker şehit oldu.
- PKK, 19 Ekim 2011 tarihinde, Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde yaşanan çatışmada 24 asker şehit olurken, 18 asker ise yaralandı. Çatışma sonrası operasyonlarda ise 250 ila 270 civarı PKK'lı öldürüldü.

PKK İÇİN DAĞLICA NEDEN ÖNEMLİ?

Terör örgütü PKK için Dağlıca hayati öneme sahip. Çünkü Dağlıca Türkiye'ye yapılacak sızmalar için kritik bir bölge konumunda. Örgüt köşeye sıkıştığı her dönemde Dağlıca'ya saldırarak kanlı eylemlere imza attı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Dağlıca'daki varlığı ve hakimiyeti örgütü hep rahatsız etti. Örgüt Dağlıca-Aktütün hattını Hakkari'ye hakimiyet kurmak açısından kurtarılmış bölge olarak görüyor. Kandil'deki kamplar Dağlıca'ya 80, Aktütün'e 50 km uzaklıkta. Kaynak: Haberler
Editör: Barış Köksal