Tekirdağlı Mustafa (30) ve Selvi Gülhan (29) düğün hazırlığı yapıyordu. 29 Mayıs 2012'de İzmir Ödemiş'te nikâhları kıyıldıktan sonra çeyizlerini kamyonetle Kırklareli'ne götürmek için Bandırma'dan arabalı feribota bindiler. Fakat kendileri kamyonetteyken, içinde anne ve babalarının olduğu otomobil, feribottan indikten sonra hiçbir uyarı levhası ve bariyerin olmadığı yoldan denize düştü. Kazada Vecdet Eriş (53), eşi Aysel Eriş (49), Ahmet Gülhan (51) ve eşi Zeynep Gülhan (45) boğularak can verdi. Anne-babaları gözlerinin önünde can veren Mustafa ve Selvi, kaza sonrası psikolojik tedavi gördü. Yaşadıkları şehri, hatta mesleklerini değiştirdiler. Uzman erbaş olan Mustafa Gülhan, eşiyle birlikte Konya'ya taşındı ve zabıta olarak çalışmaya başladı. Tekirdağ 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Liman Müdürü Ahmet Markal hakkında taksirle ölüme neden olmaktan 5 yıl 8 ay hapis cezası verdi. 

'ACIMIZ BİRAZ OLSUN DİNDİ' 
Tekirdağ İdare Mahkemesi ise iskele üzerinde bariyer olmadığı, limanda gerekli yönlendirme işaretleri bulunmadığı ve aydınlatmanın yetersiz olduğuna karar verip, Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş.'yi 1 milyon 400 bin lira tazminata mahkûm etti. Danıştay da mahkemenin kararını onadı. Zor günler geçiren çift, kazadan 18 ay sonra dünyaya gelen kızlarıyla hayata tutundu. Kızlarına hayatlarını kaybeden annelerinin isimleri olan "Aysel Zeynep" adını verdiklerini anlatan Mustafa Gülhan, "Oğlumuz olursa ona da babalarımızın ismini koymayı düşünüyoruz. Acıyı unutmak mümkün değil, Evladımız kime anneanne, kime dede diyecek? Bizim yüzümüzün gülmesinin tek sebebi kızımız oldu" dedi. Ev hanımı Selvi Gülhan da mutlu günlerinin bir anda acıya dönüştüğünü belirterek, "Annemin ve babamın fotoğraflarına bile bakamıyorum. Kızımız dünyaya geldikten sonra yaralarımız biraz olsun dindi" dedi. 

TAZMİNAT, İHTİYAÇ SAHİPLERİNE...
Alacakları tazminatın önemli olmadığını da söyleyen Mustafa Gülhan şunları söyledi: "100 milyon verseler, annebabamızın şefkati satın alınamaz. Limanda uyarı levhasının bedeli en fazla 100 lira. Ne bir bariyer, ne de görevli vardı... Biz tazminatın büyük kısmını, kendi belirlediğimiz ihtiyacı olan kişilere yardım olarak anne ve babalarımızın adına dağıtacağız. Kusuru olan kişiye 5 yıl 8 ay hapis cezası verildi. 4 canın bedeli bu mu ? Kazadan hemen sonra bariyerler yapıldı." 

Kaynak: Sabah
Editör: Barış Köksal