İstanbul'da düğün takısı nedeniyle yaşanan bir cinsel saldırı "Yok böyle anne" dedirtti. Düğün için istenen takıları çok bulup kızan anne Fatma M., oğlu Bedri M.'yi cinsel saldırıya azmettirdi. Anne, oğluna "Bu iş bu gece bitecek" diyerek çocuk yaştaki Özge Y.'nin (17) bekaretini bozma talimatı verdi. Cinsel saldırı sonrasında bekaret kontrolü yapan anneye ve cinsel saldırıda bulunan oğula dava açıldı. "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma"yla suçlanan anne-oğula 22 yıla kadar hapis isteniyor. Firari sanık Bedri M. hakkında ise yakalama kararı çıkarıldı.

5 BİLEZİK İLE 1 ALTIN SET İSTEDİLER

Sabah gazetesinin haberine göre, Özge Y.'nin anne-babası ayrıydı. Velayeti babadaydı ancak o 2 yıldır annesiyle birlikte İstanbul'da yaşıyordu. Gönlünü, bir arkadaşı vasıtasıyla tanıştığı Bedri M.'ye kaptırdı. Evlenmeye karar verdiler. Özge Y., Bedri M.'nin evinde kalmaya başladı. Bedri M.'nin annesi Fatma M., "kız istemek için" Özge Y.'nin evine gitti. Kızın annesi "Velayeti babasında. Tek başıma karar veremem" dedi. Ancak "5 altın bilezik ve bir altın set" isteyerek evliliğe razı olduğunu söyledi.

"BU İŞ BU GECE BİTECEK"

İddiaya göre; daha sonra babayı da arayan ve ikna eden Fatma M., düğün masrafından rahatsız oldu. Eve dönünce oğluna "Bu iş bu gece bitecek" diyerek cinsel saldırı talimatı verdi. Bedri M., Özge Y.'yi cinsel ilişkiye zorladı. Annesi de cinsel saldırıdan sonra bekaret kontrolü yaptı. Yaşadıklarından etkilenen Özge Y., evlenmekten vazgeçti. Bir yolunu bulup, annesiyle temas kurdu. Anne polise başvurdu. Polis, adrese gitti ancak sonuç çıkmadı.

TALİHSİZ KIZI BABASI KURTARDI

Bir odada kilitli tutulan Özge Y. "polis bulmasın" diye komşuya götürüldü. Bir süre sonra Bedri M.'nin kız kardeşi Çilem M., Özge Y.'nin yanına geldi. İkili daha önce aynı tekstil şirketinde çalışmıştı. Çilem M., Özge Y.'nin yanında biraz kaldıktan sonra "İşe gideceğim" dedi. Özge Y. de "Ben de seninle geleceğim" diye konuştu. İkili birlikte işe gitti. Yeniden ailesini arayan Özge Y. bulunduğu adresi bildirdi. Babası ve polis, tekstil atölyesine gelerek Özge Y.'yi kurtardı.

'DAMAT' FİRARDA

Özge Y. başından geçenleri şöyle anlattı: "Annesi ve bir arkadaşı, bekaretimi kontrol etti. Bozulduğunu anladılar ve aralarında 'Kız oğlan kızmış' diye konuştular. Yaşadıklarımdan sonra evlenmekten vazgeçtim. Evime dönmek istedim ama mani oldular. Bir yolunu bulup aileme ulaştım. Babam, polisle gelip beni kurtardı."

Yaşananların ardından Fatma M. ve Bedri M. hakkında "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından dava açıldı. Anne-oğul için 22 yıla kadar hapis talep ediliyor. Firari sanık Bedri M. hakkında ise yakalama kararı çıkartıldı. (Kaynak: Sabah)
Editör: Barış Köksal