İzmir'de geçen yıl annelerini öldüren kız kardeşler cezaevinde okula başladı. Biri uzaktan eğitimle üniversite, diğeri ise açık lise okuyor.

24 YERİNDEN BIÇAKLADILAR

İzmi Aliağa'da Şeyda Pınar ve kardeşi Beyza Pınar, geçen yıl anneleri Gülser Süngü'yü kendileri ile ilgilenmediğini ve baskı uyguladığını ileri sürerek, elektroşok cihazıyla bayıltıp, 24 yerinden bıçaklayarak öldürdü.

2 KARDEŞE 30 YIL CEZA

Tutuklanan kızlardan abla Şeyda 20, kardeşi Beyza da 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cezayı çok bulan avukatları, kararı temyiz ederken, iki kardeş cezaevinde eğitim hayatlarına yeniden başladı.

"GÜNLERİ DERS ÇALIŞARAK GEÇİRİYORLAR"

Abla Şeyda, üniversiteye, kardeşi Beyza ise lise son sınıfa kayıt yaptırdı. İki kardeşin avukatı Hakan Turan, "Mahkemenin üst sınırdan ceza verdi. Bu nedenle kararı temyiz ettik. Karar kesinleşinceye kadar tahliye edilmeleri talebimiz de reddedildi. Müvekkillerim de Yargıtay kararını beklerken eğitim hayatlarına cezaevinde devam etme kararı aldı. Şeyda, olaydan önce Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Muhasebe bölümünü kazanmış ancak kaydını dondurmuştu. Cezaevinde tekrar üniversite sınavına hazırlandı ve kazandı. Şu anda kazandığı üniversitede uzakta eğitim ile okuyor. Kardeşi de cezaevine girdiğinde lise son sınıfta okuyordu. O da açık lisede eğitime başladı. Cezaevindeki günleri ders çalışarak geçiyor. Derslerinde de başarılılar" dedi.

Kaynak: Haberler.com

Editör: Barış Köksal