Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 8617 gündür sürdürdüğü görevini bıraktı. Gökçek "Ben dava adamıyım. Emir demiri keser. Erdoğan'ın emrine uyarak görevi bırakıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafında istifası istenen Melih Gökçek bugün istifası için Büyükşehir Belediye Meclisini olağanüstü topladı. Meclis Salonu yerine Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Gökçek, icraatlarını anlattıktan sonra "Yıllarını AK Parti'ye vermiş bir kardeşinizim. Recep Tayyip Erdoğan'ın hakkı inkar edilemez. Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifam istenmiştir. Emir demiri keser. Başarısız, yorgun olduğumu düşündüğüm için değil, sadece Erdoğan'ın talebini yerine getirdiğim için istifa ediyorum." dedi.

"YILLARIMI AK PARTİ'YE VERDİM"

Yıllarını AK Parti'ye verdiğini belirten Gökçek, "Ben yıllarını AK Parti'ye vermiş bir kardeşinizim. AK Parti iktidarı önce kendi milletine bütün mazlum milletlere umut olmuş bir harekettir. Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki bu hareket yeni bir Türkiye'nin doğuşunu temin etmiştir" dedi.

"BENİM DAVAMDA EMİR DEMİRİ KESER"

Konuşmasında sıklıkla dava vurgusu yapan Gökçek, ""Benim davamda liderin talimatına uymak gerektir. Türkiye olarak bugünlere kolay gelmedik. Amacımız, gelişmiş ve üreten bir Türkiye'ydi. İnsanları güven ve huzur içinde yaşayan bir Türkiye'ydi. şimdi bunları gerçekleştiren bir iktidar ve lider var. bu iktidar AK Parti, bu lider Recep Tayyip Erdoğan. Bizler bu umudu inşa ederken o gün liderimiz, benim belediye başkanlığı yaparak katkı sağlamam gerektiğini düşündü. Bugün ise istifa ederek katkı sağlamam gerektiğini düşünüyor. Bu yüzden ben istifa etmeyerek partim için bir oy kaybına dahi yol açarsam bunun bir vebal olacağını düşünüyorum, inandığımız umutlara haksızlık olur diye endişe ediyorum. Başarısız olduğumu düşündüğüm, yorgun olduğumu düşündüğüm için değil, ya da herhangi başka bir kaygı nedeni ile değil, sadece ve sadece ülkemi lider ülke yapacağına inandığım Recep Tayyip Erdoğan'ın talebini yerine getiriyorum. Bana, olaya karşı çıkmam ve istifa etmemem konusunda çok baskı yapan oldu. Bakınız, ben kendimde davamda iğne ucu kadar zarar verme hakkı bulamam." diyerek istifasını açıkladı.

İCRAATLARINI ANLATTI

Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettiğini düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. Gökçek istifası öncesi, belediyenin şu ana kadar yaptığı icraatlara detaylı bir şekilde değindi. Şu anda Ankara Büyükşehir belediyesinin çocuklara, gençlere, yaşlılara yönelik 164 tane sosyal ve kültürel projeyi aynı anda yönettiğini belirten Gökçek, BELMEK kurslarından 290 bin kişinin mezun olduğunu söyledi. Her gün 45 engelli okulunun 3 öğün yemeğini verdiklerini anlatan Gökçek, "Türkiye'de binası olan tek çocuk Meclis'i Ankara'da. Türkiye'nin neresinde olursa olsun mültecinin yanında Ankara oldu. EGOspor 12 branşta 213 madalya kazandı. ASKiSpor 20 tane madalya kazandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi sporun dinamosu oldu" dedi.

Gökçek icraatlarını şöyle sıraladı:

- Ankara'da 146 tane yeni bulvar açtık.
- 7 bin 255 kilometre yeni yol açmışız.
- Bölünmüş yolları yapıp trafik kazalarını önledik.
- Kentimize 5 giriş yaptık.
- Biz belediye başkanlığımıza geldiğimizde hava kirliliğinde kuşlar ağaçtan dökülürdü.
- Havayı temizledik.
- Toplam 15 bin 315 kilometre altyapı yapmışız.
- Dekoratif saatlerle ve dev havuzlarla meydanlarımızı süsledik.
- Biz geldiğimizde Mamak ve Çankaya çöp kokusundan geçilmezdi.
- Çöpten elektrik üreten ilk belediyeyiz.
- Bozkır Ankara'nın adı artık yeşil Ankara. Biz geldiğimizde Ankara'nın içinde yeşil arıyorduk, şimdi ise yeşil içinde Ankara'yı arıyoruz.
- Kentsel dönüşümde Ankara bir numaradır.
- Ankara metroyu bizimle tanıdı.
- Bizden önce musluklardan çamur akardı.
- Ankara Büyükşehir belediytesi Türkiye değil dünyada bir numaradır.
- Avrupa Konseyi tarafından verilen 4 büyük ödülden bahsetmek istiyorum. Lahey, Viyana ve Ankara bu ödülleri 8 senede aldı.

"YARIN TV'LERDEN ÖĞRENECEKSİNİZ" DEMİŞTİ

Gökçek, dün belediye çalışanlarına yaptığı açıklamada "Benim belediye başkanlığından ayrılmamı, Genel Başkanım Recep Tayyip Erdoğan talep etti, biz de bu talebi kırmayarak, neden talebi kırmadığımızı da yarın televizyonlardan öğreneceksiniz" demişti.

İSTİFA ÖNCESİ SON TWEET

Gökçek, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada ''Bugün saat 14:00'de Ankara Büyükşehir Belediye Meclisimiz toplanacak. Arkadaşlarıma veda edip Belediye Başkanlığından ayrılacağım'' ifadelerini kullandı.
Editör: Barış Köksal