Altın, hisse senetlerindeki ralli ve dolardaki yükselişin etkisi ile 1,200 doların altında kaldı. İç Piyasada ise 104 liranın üstünde tutunuyor.

Altın, yatırımcıların dikkatlerini, altın destekli fonlardaki varlıkların artışından ziyade, hisse senetleri ve dolardaki ralliye çevirmeleri ile birlikte, ons başına 1,200 doların altında kaldı.

DIŞ PİYASA

Spot altın yüzde 0.3 düşüşle ons başına 1,192.29 dolara kadar indikten sonra, Singapur saati ile 12:39'da yüzde 0.1 yükselişle 1,196.49 dolara geldi. Metal Pazartesi günü, yüzde 0.7 ile 13 Nisan'dan bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirerek 1,195.89 dolara indi. Şanghay'da ise altın bir haftayı aşkın sürenin en hızlı düşüşünü yaptı.

İÇ PİYASA

Dolar iç piyasada 104 liranın üstüne demir attı. Dış piyasanın aksine fiyat gerilemiyor. Uzmanlar fiyatların Yunanistan'ın da etkisi ile rekora gidebileceğini belirtiyor.

ANALİZ

Asya hisse senetleri, Çin Merkez Bankası'nın bankaların zorunlu karşılıklarında finansal krizden bu yana en fazla düşüşü yapmasının ardından değer kazanırken, ABD hisse senetleri üç haftanın en büyük düşüşünün ardından sıçrama gerçekleştirdi. Dolar 10 para biriminden oluşan sepet karşısında son bir haftadaki ilk kazancını genişletti. Uzmanlara göre, Çin Merkez Bankası, Nisan 2009'dan bu yanaki son güncellemeinden bu yana, altın varlıklarını üç kat artırmış olabilir.

UZMAN GÖRÜŞÜ

Australia & New Zealand Banking Group Ltd., bilgilendirme notunda, "Piyasa katılımcıları, altına yönelik güvenli liman alımlarını azalttı," dedi ve "Risk iştahı, traderların ABD ve Avrupa hisse senetlerine yönelmeleri ile birlikte arttı" şeklinde görüş bildirdi.

Kaynak: Haberler

Editör: Barış Köksal