Altın, doların son 10 yılın en uzun aylık çıkış serisini gerçekleştirmeye yönelmesi ve yatırımcıların Fed'in borçlanma maliyetlerini artırmasının zamanlamasına ilişkin işaretler için ABD ekonomik verilerini izlemeleri ile birlikte, son bir haftanın en düşük seviyesine geriledi.

DIŞ PİYASA

Spot altın yüzde 0.5 düşüşle ons başına 1,179.92 dolara kadar inerek 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesini görmesinin ardından, Singapur saati ile 12:31'de 1,181.66 dolara geldi. Metal Mart ayında yüzde 2.6 düşüşle ikinci ayı da kayıpla geçmeye yöneldi ve çeyrek dönem bazında fazla değişmedi. Altın Şanghay'da değer kaybetti.

İÇ PİYASA

Altın iç piyasa'da düşüşünü sürdüyor. Gram fiyatı 100 liranın altına indi.

ANALİZ

ABD'de dün açıklanan veriler, askıda konut satışlarının Şubat ayında 2013'ten bu yana en yüksek seviyesine ulaştığını ve tüketici harcamalarının Şubat döneminde, soğuk hava koşullarının da etkisi ile fazla değişmediğini gösterdi. Fed Başkanı Janet Yellen, Cuma günü yaptığı açıklamada, faizin bu yıl artırılmasını beklediğini ve artırımların önceden belli bir takvime bağlı olmaksızın kademeli gerçekleştirileceğini söyledi. Dolar Spot Endeksi yükselişini dokuzuncu aya taşıyarak, en az 2005'ten bu yana en uzun süreli aylık çıkış dönemini gerçekleştirmeye yöneldi.

Kaynak: Haberler

Editör: Barış Köksal