Çin'in Guangxi eyaletinin Dongxing ilçesinde dairesinden gelen sesleri kocasının başka bir kadınla olmasına yoran kızgın eş polisi aradı. İhbar üzerine çiftin dairesine gelen polis memurları evde başka bir kadın bulmadı ama kadının kocasının 37 maymunu yasa dışı yoldan satmak üzere olduğunu tespit etti.

ADAMIN ÜZERİNDEN UYUŞTURUCU ÇIKINCA POLİS DAİREYİ ARADI

Dongxing polisi pazar sabahının ilk saatlerine bir ihbar aldı. Telefonda kendisini aşağılanmış hissettiğini söyleyen kadın, kocasının eve yabancı bir kadın getirdiğini ve uyuşturucu etkisinde olduğunu iddia etti. Sabah üçte daireye intikal eden polis ekibi, uyuşturucu etkisinde olduğu anlaşılan koca tarafından bıçakla tehdit edildi. Bıçaklı koca karşısında destek isteyen polis ekibi, gelen takviye birimler sayesinde uyuşturucu etkisindeki adamı kontrol altına aldı. Adı açıklanmayan adamın yapılan üst aramasında bir miktar metamfetamin adlı uyuşturucu madde bulundu. Polis bunun üzerine dairede arama yapma kararı aldı.

KÖTÜ KOKU GELEN ODAYI AÇAN POLİS, ŞOK EDİCİ MANZARAYLA KARŞILAŞTI

Polis ekipleri dairede arama yaptığı esnada özellikle bir odadan kötü koku geldiğini fark etti. Odaya giren polis memurları hiç ummadıkları bir manzarayla karşılaştı. Odanın içinde, kafeslerde 20 adet ince loris cinsi maymun ve 17 adet makak cinsi maymun buldu. Polisler ayrıca çöp kutusunda ölü bir maymun bedeni ele geçirdi.

ADAMIN LAPTOPLARINDAN KAÇAKÇILIĞIN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

Polisin soruşturması sonucunda dairede el koyduğu laptopların içinde adamın kaçaklık işlerinin detaylarının yer aldığı bilgilere ulaşıldı. Ele geçen bilgiler ışığında, dairede bulunan maymunların özellikle Anhui ve Liaoning eyaletlerindeki müşterilere birkaç bin yuan karşılığında satılmasının ayarlandığı ortaya çıktı. Hayvan kaçakçısı koca, polisteki ilk sorgusunda 37 maymunun nereden geldiğine dair bir fikri olmadığını iddia etti. Adam, sorgulanmasının devamı için gözaltına alındı.

NESLİ TÜKENMEKTE OLAN MAYMUNLAR BİRÇOK SEKTÖRDE KULLANILIYOR

Nesli tükenmekte olan maymunlar Çin'de çok değerli ticari ürün olarak görülmekte. Bu maymunları özellikle ilaç sanayi firmaları, aksesuar ürünleri üreticileri, sokak çalgıcıları, uzay araştırmaları ve deney laboratuvarları kullanıyor. Hayvan hakları savunucuları, bu yılın Çin'de maymun yılı olması sebebiyle maymunların kötü muameleye maruz kalmalarına karşı daha fazla duyarlılık gelişeceğini umuyor.

Kaynak: Haberler

 
Editör: Barış Köksal