Hükümet kurma telaşının ardından kongre ve seçim hazırlıklarına odaklanan AK Parti'de en çok, üç dönemlik ünlü isimlerin hem parti yönetiminde hem de seçim listelerinde nasıl değerlendirileceği konuşuluyor. AK Parti'nin bugünkü yönetiminin ise 70 üç dönemlik isimden ancak 10'una vize verme hesabı yaptığı öğrenildi.

LİSTE BAŞI OLACAKLAR

Yeniden seçim kararının ardından üç dönem yasağından kurtulan AK Parti'li 70 eski milletvekilinin bir bölümü de tekrar siyasete dönecek. Bu isimlerin bir kısmı parti yönetiminden davet beklemeden milletvekilliğine adaylığını koyacak. AK Parti yönetiminin ise hem illerinde hem de parti tabanında karşılığı olması nedeniyle 10-15 kadar ismin siyasete devam etmesini istediği öğrenildi. Parti, bu isimleri MKYK'da değerlendirebileceği gibi, seçimlerde zayıf kaldıkları illere liste başı olarak da koyabilecek.

BAŞ VE ERGİN İSTEMİYOR

Partide yeniden değerlendirilecek isimler olarak, Ali Babacan, Faruk Çelik, Ömer Çelik, Taner Yıldız, Nihat Ergün, Bekir Bozdağ, Mevlüt Çavuşoğlu, Mehdi Eker, Mehmet Ali Şahin, Nurettin Canikli konuşuluyor. Cemil Çiçek, Hüseyin Çelik, Bülent Arınç, Hayati Yazıcı, Binali Yıldırım, Beşir Atalay konusunda ise tereddütler var. Bu isimlere siyaset duruşları ve anlayışları nedeniyle karşı çıkanlar da destek verenler de bulunuyor. Nimet Baş ve Sadullah Ergin'in partide sevilmeleri ve tabanda karşılıklarının olmasına karşın, siyasete devam etmeme kararında oldukları öne sürülüyor. Bu isimlerin, görev almaları için ikna edilmeleri gerekecek.

Sayıları 20 civarındaki eski bakan ve eski siyasetçinin, kimseden 'davet beklemeden', adaylık başvurusu yapma kararı aldığı ifade ediliyor. Bu isimler önce 12 Eylül'deki kongrede MKYK'ya girmeye çalışacak, daha sonra milletvekili listelerinde yer bulma mücadelesi verecek. (Kaynak: Hürriyet)
Editör: Barış Köksal