Konya'da Tuncay Y. “100 lira vereyim eşinle 1 gece geçireyim” dediğini iddia ettiği hapishane arkadaşı İsmail Kazancı'yı arkadaşı Bayram B.'nin yardımıyla öldürüp, yaktı

Konya'da 30 yaşındaki Tuncay Y. “100 lira vereyim eşinle 1 gece geçireyim” dediğini iddia ettiği hapishane arkadaşı 53 yaşındaki İsmail Kazancı’yı başka bir arkadaşıyla öldürdü. 2 Kasım’da Selçuklu İlçesi Sarayköy Mahallesi civarında bulunan dağlık alanda, vatandaşlar bir çukurdan yanık kokusu aldı. Polis olay yerine geldi, çukurda yanmış bir kafatası ve kemik parçaları buldu.

Konya Emniyet Müdürlüğü özel ekip kurdu. Kayıp kişilerin araştırılmasıyla yola çıkan ekip, 22 Ekim’de kayıp başvurusunda bulunulan seyyar satıcı İsmail Kazancı’dan haber alınamadığını belirledi. Kazancı’nın en son cesedin bulunduğu yerin 3 km yakınında bir minibüsten inip, hurdacılık yapan Tuncay Y. adlı bir kişiyle buluştuğu bilgisine ulaştı.

Tuncay Y.’nin, İsmail K.’nın cezaevi arkadaşı olduğu, hırsızlık ve yaralama gibi suçlardan poliste 22 kaydı bulunduğu, izinli olarak çıktığı açık cezaevine dönmediği belirlendi. Polis geçen salı günü hurda toplayan Tuncay Y.’yi gözaltına aldı.

Şüpheli, polise verdiği ifadesinde suçunu itiraf etti. İsmail’le cezaevinden arkadaş olduklarını ve 19 Ekim’de Bayram B. ile birlikte öldürdüklerini söyledi. Y., “Bayram, pompalı tüfekle İsmail’in başına ateş etti. Cesedi de minibüsle taşıyıp, arazide daha önce kazılmış olan çukura atarak, odunla yaktık” dedi

HABERTÜRK

Editör: Barış Köksal