Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'ndeki veda resepsiyonunda, yeni başbakanın Ahmet Davutoğlu olacağını tahmin ettiğini söyledi. Görevinin sona ermesinin ardından İstanbul'a yerleşeceğini belirten Gül, birikim ve tecrübesini kurucusu olduğu Ak Parti için kullanacağını da söyledi.

"BAŞBAKAN Davutoğlu OLACAK"

Abdullah Gül son veda resepsiyonunda günlerdir tartışılan Erdoğan'ın yerine kim geçecek sorusuna da açıklık getirdi. Konuşmasında Davutoğlu'nun yeni başbakan olacağını işaret etti. Cumhubaşkanı Abdullah Gül, Ak Parti kongresinin cumhurbaşkanlığını devretmeden 1 gün önce yapılacağını anımsatarak, "Göründüğü kadarıyla görevi devralacak arkadaşımız Dışişleri Bakanı Ahmet bey, siyasete de devlet hayatına da kazandıran benim" dedi.

"TECRÜBEMİ PARTİME AKTARMAYA ÇALIŞACAĞIM"

Gül, "Tecrübemi yine davama, kendi kurduğum partinin başarılı olması için şüphesiz desteklemeye, aktarmaya çalışacağım" diyerek Erdoğan'a mesaj gönderdi.

"İSTANBUL'A YERLEŞECEĞİM"

İstanbul'a yerleşeceğini söyleyen Abdullah Gül, "Ankara'da olmayı şimdilik düşünmüyorum. İstanbul'a yerleşeceğim. Cumhurbaşkanlığı yapmış bir kişi nasıl davranırsa, ben de bundan sonra muhakkak ki öyle davranacağım." dedi.

BAŞBAKAN'IN GÖREV SÜRESİ

Gül, Başbakan Erdoğan'ın görev süresiyle ilgili tartışma için ise "Kaosa fırsat verecek durumda değiliz. Meclis üyeliğinin düşüp düşmediğinin kararı cumhurbaşkanına ait değil." dedi.

RESEPSİYONDA KİMLER VARDI

Abdullah Gül'ün resepsiyonunda Fener Rum Patriği Bartholomeos, TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yunus Söylet, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, gazeteciler Doğan Hızlan, Vahap Munyar ve Murat Yetkin, akademisyen ve reklamcı Levent Erden gibi isimler yer aldı.
Editör: Barış Köksal