IŞİD'in 'İmak' adlı Twitter hesabından yayınladığı son videoda, örgütün ele geçirdiği  kargo uçaklarından paraşütle atıldığı iddia edilen sandıklar ve içindeki silahlar gösteriliyor.

IŞİD’in ele geçirdiğini öne sürdüğü silahlar arasında el bombaları, RPG roket mermileri ve gıda malzemeleri yer alıyor.
Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), ABD savaş uçaklarının Kobani’de IŞİD’e karşı savaşan YPG’ye havadan attıkları ve yanlış bölgelere düşen bazı silah ve tıbbi malzemeleri, IŞİD’in eline düşmesini engellemek için vurarak imha ettiğini açıkladı.

CENTCOM,  yanlışlıkla atılan yardımlar arasında hafif silahlar, mühimmat ve tıbbi malzemelerin bulunduğunu ve IŞİD’in kontrolünde bir noktaya düştüğünü belirtti.

ABD'den silah yardımı

Pazar akşam ABD uçakları, Kobani'yi savunan YPG güçlerine havadan silah, mühimmat ve ilaç yardımı attı. Türk Dışişleri kaynakları, Türkiye topraklarından Kobani'ye silah ve peşmerge geçişinin de pazar akşam itibariyle başladığını açıkladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, peşmergenin destek için Kobani’ye geçişine yardımcı olduklarını söyledi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, peşmerge güçlerinin Kobani'ye geçişini Türkiye'den kendilerinin talep ettiğini söyledi.

Al Jazeera Türk'ün Irak Kürt bölgesindeki kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Türkiye üzerinden Rojava’ya gönderilecek güç, Irak Kürt bölgesi peşmergeleri değil, daha önce Suriye’den Irak’a getirilip eğitilenler olacak.

Peşmerge güçleri sözcüsü Cabar Yaver ise Kobani'ye askeri takviyelerine devam etmek istediklerini söyledi ve "O bölgeye havadan veya karadan yedek güçlerimiz göndermek için çabamız ve hazırlığımız var" dedi.

IŞİD'in Suriye'nin Türkiye sınırındaki Kürt kasabası Kobani'ye yönelik saldırıları 16 Eylül'de başladı. Bir süredir ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri havadan Kobani ve çevresindeki IŞİD hedeflerini vuruyor.

Kaynak: Al Jazeera
Editör: Barış Köksal