Merkezi Washington'da bulunan Carnegie Endowment for International Peace adlı düşünce kuruluşunda IŞİD'e para akışı konusunda konuşan Cohen, terör örgütünün Suriye ve Irak'taki rafinerilerden sağlanan petrolün satışından milyonlarca dolar gelir elde ettiğini ifade etti.

"FİDYE GELİRLERİ EN AZ 20 MİLYON DOLAR"
Cohen, terör örgütünün bir başka gelir kaynağının masum insanların kaçırılmasıyla elde edilen fidyeler olduğunu belirterek, IŞİD'e yakaladığı gazeteciler ve Avrupalı rehineler için milyonlarca dolarlık ödemeler yapıldığının bilgisini verdi.

"Sonuçta, IŞİD bu yıl fidyelerden en az 20 milyon dolar aldı" diyen Cohen, ABD'nin fidye ödememek konusundaki kesin kararının "katı yüreklilikten" değil, Amerikalıların rehin alınmasını önlemek için alındığını savundu.

"PETROLÜ TERÖRİSTLER SATIYOR"
Cohen, kaçak petrol tanımının Türkiye'ye taşınan Kürt petrolünü kapsayıp kapsamadığı yönündeki bir soru üzerine, petrolün kaçak yollardan taşınmasının yeni bir durum olmadığı ve IŞİD öncesinde de yaşandığını, ancak şu anki durumun petrolün terörist bir örgüt tarafından satıldığı için geçmiştekilerden farklı olduğunun altını çizdi.

ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarı Cohen, ellerinde IŞİD'in kaynaklarını bir gecede kurutacak gizli bir silahları olmadığını ve terör örgütüne karşı verilen mücadelenin zaman alacağını sözlerine ekledi. 
Editör: Barış Köksal