Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında, konuyla ilgili soruları yanıtladı. Türkmenlerin DAEŞ'e karşı önemli bir güç olduğunu belirten Toner, "Daha önce birçok defa daha söylemiş olduğum gibi, Türkmenler, DAEŞ'e karşı bizim desteklemeye çalıştığımız yerel güçlerden biri olarak çok etkili bir savaş gücü" ifadesini kullandı.

''GÜVENİRLİLİĞİNİ TEYİT EDEMEM''

Toner, Esed rejiminin Bayırbucak Türkmen bölgesinde Rusya'nın da desteğiyle sürdürdüğü kara harekatı sonucunda gelen ölüm haberleri konusunda ise yorum yapmaktan kaçındı. Toner, konu üzerine yayınlanan haberleri görmediğini savunarak, "Bundan dolayı bu haberlerin güvenirliliğini teyit edemem" dedi.

Öte yandan Toner'e, "Paralel Yapı"nın, ABD siyasetçilerine 100 binlerce dolar "uygunsuz" bağışlarda bulunduğu yönünde ABD medyasında yer alan haberler soruldu. Toner, paralel yapı üzerine yapılan haberleri görmediğini belirterek, "Bu haberlere ve iddialara bakmam gerekiyor, ben görmedim" diye konuştu.

ABD'nin en çok satan gazetelerinden USA TODAY, "Paralel Yapı"nın ABD Kongresi üyelerinin seyahatlerini usulsüz ve yasa dışı finanse ettiğinin ortaya çıkmasının ardından bu yapıyla bağlantılı kişilerin Kongre üyesi veya başkan adaylarının kampanyalarına da son yıllarda uygun olmayan şekillerde bağışlar yapmış olabileceğini yazmıştı.

Kaynak:haberler

Editör: Barış Köksal