Anne karnındaki bebek ise kurtarılarak yoğun bakıma alındı. Bilecik'te tartıştığı 8 aylık hamile karısını bıçaklayarak öldüren uzaklaştırması olan koca, 155 arayarak kendini ihbar etti.

8 AYLIK HAMİLE KARISINI BIÇAKLADI
 
İddialara göre; merkez Ertuğrul Gazi Mahallesi Şehit Tahsin Büyükçoban Caddesi Güven Apartmanında oturan Melike Kaygın Kartal'ın kapısına uzaklaştırması olan kocası Hüseyin Kartal geldi. İkili arasında tartışma başlayınca Hüseyin Kartal 8 aylık hamile karısını vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakladı.

"GELİN BENİ ALIN"
 
Ardından kendi cep telefonu ile 155 arayarak "Karımı bıçakladım. Adres Ertuğrul Gazi Mahallesi Şehit Tahsin Büyükçoban Caddesi Güven Apartmanı" diyerek telefonu kapattı. Ardından ekipler olay yerine 112 ekiplerini yönlendirerek ağır yaralı kadını Bilecik Devlet Hastanesine kaldırdılar. Polis ekiplerinin ardından Hüseyin Kartal aradığı telefondan geri aramaları üzere telefonuna ulaşamadılar. Hüseyin Kartal yaklaşık 5 dakika sonra eve 150 metre uzaklıktaki Pazar Pazarı mevkiine giderek tekrar 155 aradı. Telefondaki görevliye "Ben Pazar Pazarındayım. Gelin beni alın" demesi üzerine çok sayıda ekip bölgeye yönlendirildi. Burada ekipleri bekleyen Hüseyin Kartal'ı ekipler gözaltına alarak İl Emniyet Müdürlüğüne götürdü.

BEBEK KURTULDU, ANNE HAYATINI KAYBETTİ
 
Öte yandan Hüseyin Kartal bıçakladığı karısının ikinci eşi olduğu öğrenilirken, ameliyata alınan 8 aylık hamile kadının karnındaki bebeği kurtarılarak yoğun bakıma alındı. Göğsünden bıçak darbeleri alan kadın ise; tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
 
 
Öldürüp babasıyla gömdü, 2 gün sonra çıkartıp kıyafetini yaktı

Polis, Çelik'in hayatını araştırdığında annesinin öldüğünü ailesiyle pek bir bağının olmadığını Canan B.'nin evinde kaldığını belirledi. Ayrıca polis Yakup Çelik'in Canan B.'nin oğlu Ahmet B. ile çok yakın arkadaş olduğunu tespit etti. Polis çalışmayı derinleştirdiğinde Yakup Çelik'in Kerem Adnan B., Savaş B., Ömer A., Ekrem Y.,Faruk B., Kazım B., Lokman Ç. ve Bekir K. ile irtibatlı olduğunu belirledi. Polis baba ve oğul ile 7 arkadaşı şafak vakti gözaltına aldı. Bekir K.'nin ise başka bir suçtan Osmaniye Cezaevinde olduğunu belirledi. Polis gözaltına alınan zanlıları tek tek sorguya aldı.

Baba ve oğul cinayeti kabul etmezken, diğer zanlıların hepsi cinayeti Ahmet B.'nin eşini Yakup Çelik'ten kıskandığı için 11 Şubat günü Küçükmangıt Mahallesi'nde işlediğini daha sonrada babasını arayarak 'ben birini öldürdüm eve gel" dediğini arkadaşlarına da haber verdiğini söyledi. Ayrıca zanlılar cesedi Yılankale mevkiine baba, oğul ve cezaevinde olan Bekir K. ile birlikte gömdüklerini, 2 gün sonra ise ceset bulunduğunda kıyafetten kimliğinin belli olacağı düşünülerek bu kez cesedin olduğu yere Lokman Ç., Ahmet B., Bekir K. ve Kasım B.'nin olay yerine giderek cesedi gömüldüğü yerden çıkartıp kıyafetlerini soyarak yaktıklarını söylediği öğrenildi. Polis bu ifadeler doğrultusunda baba ve oğul ile tekrar görüştü ancak yine de suçlamaları kabul etmediler.
 
Eşini kıskandı vahşice öldürdü

Polis alınan ifadeler doğrultusunda yaptığı tespitinde Ahmet B.'nin sürekli kendilerinde kalan Yakup Çelik'i eşinden kıskandığı için 11 Şubat günü tabanca ile vurarak öldürdüğünü daha sonrada babası ve arkadaşını çağırıp Yılankale mevkiinde gömdüğünü, iki gün sonra cesedi çıkartıp kıyafetlerini soyarak kimliğinin tespit edilmemesi için yaktığını belirledi. Polis bu tespitlerin ardından 9 zanlıyı adliyeye sevk etti. çelik yelek ile getirilen zanlılardan baba ve oğul ile birlikte Faruk B., Lokman Ç ve Kazım B. tutuklanırken 4 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Bekir K. ise başka bir suçtan cezaevinde bulunuyor.
 
Editör: Barış Köksal