Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Eğer bu tezkere Meclis'ten geçer de bir tek insanımızın burnu kanayacak olursa emin olun 7 sülaleniz değil 70 sülaleniz, başını secdeden kaldırmamış olsa bile bunun vebalinden, günahından kurtulamaz" dedi.

"ANASI BİZ DEĞİLİZ, BABASI BİZ DEĞİLİZ"

Kamalak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. Malatya'ya füze kalkanı; Kahramanmaraş, Gaziantep ile Adana'ya patriot füzelerinin yerleştirildiğini hatırlatan Kamalak, bunların kime karşı dikildiğini anlamaya başladıklarını ve planın adım adım işlediğini söyledi. Kamalak, şöyle devam etti: "IŞİD diye bir örgüt ihdas edildi. Bu örgütün ne anası ne babası ne de banisi Türkiye değildir ama Türkiye bugün bir savaş projesini, tezkeresini TBMM'den geçirme gayreti içerisindedir. Ben, sayın milletvekillerime ve aziz milletime sesleniyorum. Gerçekten Suriye'den Türkiye'ye karşı bir tehdit mi var? Suriye, Türkiye'yi tehdit mi ediyor? Hayır. Irak, tehdit mi ediyor? Bir saldırı mı var? Hayır. Peki, IŞİD, Türkiye sınırları içinde mi? Peki, ey Türkiye, ey milletvekili, Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan, bize ne oluyor? IŞİD deniyor, anası biz değiliz, babası biz değiliz, banisi biz değiliz ama Türkiye'yi ateşe atacak olan yazık ki biz oluyoruz. Kabul edilemez bir durumdur."

"7 SÜLALENİZ DEĞİL, 70 SÜLALENİZ KURTULAMAZ"

Milletvekillerini, Başbakan Davutoğlu'na ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Kamalak, "Eğer bu tezkere Meclis'ten geçer de bir tek insanımızın burnu kanayacak olursa emin olun 7 sülaleniz değil 70 sülaleniz, başını secdeden kaldırmamış olsa bile bunun vebalinden, günahından kurtulamaz" dedi.

"İŞTE LİBYA, İŞTE AFGANİSTAN"

Tezkerenin hükümetin ya da Meclis'in tezkeresi olmadığını savunan Kamalak, tezkere kararının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından "ayaküstü" alındığını iddia etti. Tezkereden İslam alemine, hükümete ve Türkiye'ye hayır gelmeyeceğini ifade eden Kamalak, "NATO'nun, batının her yer, sonunda kan gölüne dönüşmüştür. Batı, NATO, nereye girdiyse orayı savaş alınına çevirmiştir. İşte Libya, işte Afganistan" diye konuştu.

"100 YIL ÖNCEKİ PROJENİN SON HALKASI TAMAMLANMAK ÜZERE"

Tezkerenin öncekilerden çok farklı olarak yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunmasına izin verdiğini ifade eden Kamalak, şunları kaydetti: "Yabancı güçler, Türkiye'de niye bulunacak? Diyelim ki IŞİD, Türkiye'yi tehdit ediyor. Böyle bir tehdit yok da muhalfarz böyle bir tehdidin varlığını kabul edelim. NATO içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri ikinci büyük orduyu oluşturmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri, böyle bir çeteye böyle bir örgüte karşı Türkiye'yi korumaktan aciz mi? Türk Silahlı Kuvvetleri, dünyada, tüm dünyada 5. büyük ordudur. IŞİD gibi bir örgüte karşı Türkiye'yi koruyacak güçten mahrum mudur? Ne oluyor? Endişemiz şu, 100 yıl önceki projenin son halkası da tamamlanmak üzeredir. Çünkü 1948'den bu yana İsrail'in hedefi, büyük İsrail devletini kurmaktır. O günden bu yana her bir sebeple İsrail'in sınırları genişletilmiştir."

Cumhurbaşkanı, Başbakan ve milletvekillerine bir kez daha seslenen Kamalak, "Türkiye'yi maceraya itmeyiniz. Türkiye'nin savaşa, kana ihtiyacı yoktur. Türkiye, barış merkezi olmak durumundadır" dedi.
Editör: Barış Köksal