Başbakan Davutoğlu'nun bakanlık teklifine ilk ret MHP'li Tanrıkulu'dan geldi. Tanrıkulu'nun ardından Tekin Bingöl, Erdoğan Toprak, İlhan Kesici ve Meral Akşener de teklifi reddetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçici hükümeti kurma görevi verdiği Başbakan Davutoğlu'nun bakanlık için teklif götüreceği isimler belli oldu. Teklif götürülen vekillerden yarın saat 18.00'e kadar yanıt istenirken, bazı isimlerden kısa bir süre sonra yanıt geldi.

Davutoğlu'nun teklif götürdüğü MHP'li 3 isimden biri olan Genel Başkan yardımcısı Kenan Tanrıkulu teklifi kabul etmediğini Başbakanlık'a ilettiğini aktardı.

Tanrıkulu, yaptığı açıklamada "Türkiye gelinen 13 yılın sonucunda ağır güvenlik ve ekonomik zorluklar içindeyken; 46 yıllık tarihî, köklü ve saygın bir mensubiyeti olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı’na böyle bir teklifin yapılması cürretine tepki olarak, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevimden bugün itibariyle ayrılıyorum" ifadelerini kullandı.

MERAL AKŞENER DE KABUL ETMEDİ

MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, bakanlar kurulu üyeliği için yapılan teklifi kabul etmedi

ERDOĞAN TOPRAK KABUL ETMEDİ

CHP'den yazılı ret: Siyasi ihtiraslara hizmet edecek hükümetin parçası olmayız

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl ile Genel Başkan Başdanışmanı İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçim hükümetinde yer almaları için kendilerine yaptığı teklifleri reddetti. Bingöl ve Toprak, cevaplarını yazılı olarak iletti.

İLHAN KESİCİ REDDETTİ

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, geçici seçim hükümetinde yer almasına yönelik teklifini reddedeceğini bildirdi.

Kaynak: İHA

 

Editör: Barış Köksal