İstanbul Sultangazi'de amcası tarafından 25 bin lira fidye için kaçırılan Suriyeli A. Bdiwi (4), polisin düzenlediği operasyonla kurtarıldı. Sorgusunda suçunu itiraf eden amca Safvan Bdiwi'nin yeğenini, "sana bisiklet alacağım" diyerek kaçırdığı ortaya çıktı.

Suriye'deki iç savaştan kaçan Bdiwi Ailesi 3 yıl önce Türkiye'ye sığındı. Sultangazi İsmet Paşa Mahallesi'nde yaşamaya başlayan Suriyeli ailenin 4 yaşındaki çocuğu A.Bdiwi, iki gün önce ortadan kayboldu. Aile gece yarısına kadar oğullarını aradı, ancak izine rastlamadı.

Aileyi gece yarısı telefonla arayan bir kişi, küçük çocuğu kaçırdığını ve 25 bin lira fidye istediğini söyledi. Arayan kişi, parayı nereye getireceğini daha sonra söyleyeceğini ve polise gitmeleri halinde de çocuğu öldüreceğini belirtti. Oğlunun hayatından endişe eden baba Ahmad Bdiwi, durumu hemen polise haber verdi.

EN SON AMCA GÖRÜŞTÜ

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Küçük çocuğun, en son amcası Safvan Bdiwi ile görüştüğü belirlendi. Polis, amca Safvan Bdiwi ve arkadaşı Muhammet R.'yi yapılan operasyonla yakalayarak gözaltına aldı.

"PARAM YOK DİYE KAÇIRDIM"

Emniyetteki sorgusunda suçunu itiraf eden amca Safvan Bdiwi, 1.5 yıl önce Türkiye'ye geldiğini, işsiz olduğu ve parasız kaldığı için böyle bir yola başvurduğunu söyledi.

GECEKONDUDA SAKLAMIŞLAR

Küçük çocuğun amcası, yeğenini Sultangazi'de bir gecekonduda sakladığını ve yanında da başka bir arkadaşının beklediğini belirtti. Bunun üzerine polis, baba Ahmad Bdiwi ile beraber söz konusu gecekonduya gitti. İçeri giren polis, A.Bdiwi'yi kurtarırken, yanında bulunan Mustafa M.'de gözaltına alındı.

"AMCAM BANA BİSİKLET ALACAKTI"

Evde herşeyden habersiz bir şekilde bekleyen küçük çocuğun, babasını karşısında görünce "Amcam bana bisiklet alacaktı. Hani amcam nerede?" diye sorduğu öğrenildi. Polis ekipleri, aralarında topladıkları para ile satın aldıkları bisikleti Suriyeli çocuğa hediye etti. Gözaltına alınan 3 şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.(Kaynak: Habertürk) 
Editör: Barış Köksal