Mississippi'nin en yüksek binası olan U.S. Banka Kulesi'ne inşa edilen 300 metre yükseklikteki cam kaydırak, binenlere korku dolu anlar yaşatıyor

ABD'nin Los Angeles eyaletinde bulunan U.S. Banka Kulesi'ne inşa edilmiş bir kaydırak, özellikle yükseklik korkusu olanların tüylerini diken diken ediyor.

300 METRE YÜKSEKLİKTE

Tam 300 metre yüksekliğe kurulmuş olan 360 derecelik kaydırak, tamamen camdan yapılmış ve kalınlığı ise sadece 3.2 santimetre. Bugün halka açılan kaydırak, gazetecilere de önceden sunuldu.

Kaymaya ilk başlandığında önünüze gelen ufak bir dönemeç, cama çarpmanıza sebep olarak daha da korkutucu bir hal alıyor. Bu dönemeç dışında ise dümdüz aşağı kayıyorsunuz.

YÜKSEKLİK BENİ HİÇ KORKUTMAZDI..

Deneyimleyen muhabir şu sözlerle anlatıyor: "4 bin metre yükseklikte uçaktan atladım, 120 metre uzunluğunda 160 km hızla giden roller coastera bindim ve yükselik beni hiç korkutmazdı; ta ki bu binadaki Skyslide kaydırağına binene kadar." Muhabir sözlerine şöyle devam ediyor: "Asla bitmeyecek olan sırada beklerken, diğer insanların çığlıklarına aldırış etmemeye çalıştım."

DÜNYANIN EN UZUN BİNASINDA 1 KAT İNİYORLAR

13 metre uzunluğundaki kaydırak binen kişileri 70'inci kattan 69'uncu kata indiriyor. 73 katlı U.S. Banka Kulesi aynı zamanda Mississippi'nin en uzun binası. Buna inşa edilen Skyslide'a binmenin ücreti 8 dolar. Gözlem güvertesinde vakit geçirmenin ücreti ise 25 dolar.

4 SANİYE SÜRÜYOR AMA ÇOK 'KORKUTUCU'

Bir hortuma ve güçlü bir depreme bile dayanıklı olduğu belirtilen Skyslide'ı kaymak sadece 4 saniye sürüyor. Buna rağmen binen kişiler deneyimlerini 'korkutucu' olarak tanımlıyor. Haberler

Editör: Barış Köksal