İptal Edilen 2010 KPSS Sınavından Etkilenen Memurlara Ne Olacak?
Ankara 1. İdare Mahkemesi, daha önce "Eğitim Bilimleri" bölümü iptal edilen 2010 Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) "Genel Yetenek ve Genel Kültür" kısmını da iptal etti. Soruların sınavdan önce dışarıya sızdığı gerekçesiyle iptal edilen sınavdan etkilenecek yaklaşık 80 bin memura ne olacağı ise belirsiz.

HUHUKÇULAR NE DİYOR

Bazı hukukçulara göre sadece sınavda hile yapanların memuriyeti son bulacak, bazılarına göre ise OHAL olduğu için iptal edilen sınavı kazanarak memur olarak atananların hepsi görevden alınacak.

Hukuçu görüşleri özetle şöyle: Prof. Dr. Aydın Gülan: "Hile yaptığı ispat edilen herkes memurluktan atılır. Hileye ilişkin somut tespit bulunmayan etkilenmez. OHAL nedeniyle Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile memurların görevine son verilme yetkisi var."

"TESPİT EDİLEMEYEN ATILMAZ"

Prof. Dr. Turan Yıldırım: "Hile yaptığı tespit edilemeyenler memuriyetten atılmaz. Hile yapan tespiti halinde memuriyetten atılır."

Aziz Demir (Avukat): "Bu iptal ile 80 bin kişi görevden alınır. Memur olmalarını sağlayan sınav iptal ediliği için haksız olarak görevde kalıyorlar. Burada kazanılmış bir hak durumu yok."

Mehmet Durakoğlu (Avukat): "Önceden sızdırılması nedeniyle sorulara vakıf olanların tespit edilerek memuriyetlerinin iptal edilmesi gerekir. İlgisi olmayanların memuriyetlerinin etkilenmemesi gerekiyor."

Kaynak: Haberler
Editör: Barış Köksal