İran'da Meclise ve Humeyni'nin anıt mezarına eş zamanlı saldırı! Meclis saldırısında 7 kişi öldü, canlı bomba kendini havaya uçurdu. Türbe saldırısında da bir canlı bomba kendini patlattı, diğer saldırgan ise siyanürle intihar etti.
 
İran'ın başkenti Tahran'da çifte saldırı düzenlendi. İran Parlamento binası ile Humeyni Türbesi önünde silahlı saldırı yapıldı. Parlamentoda 4 saldırgan ateş açtı. Meclis saldırısında 7 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi ise rehin alındı. Meclis saldırganlarından biri üzerindeki bombayı patlattı. Humeyni Türbesi'nin önünde de 4 kişi saldırı düzenledi. Türbe saldırısında bir canlı bomba kendini patlattı, türbe saldıganlarından biri de siyanür içerek intihar etti. Saldırıda 5 kişi yaralandı.
 
Parlamentonun dışına keskin nişancılar konuşlandırıldı
 


İRAN'DA KANLI SABAH
 
İran güne parlamento binasına ve İmam Humeyni Türbesi'ne düzenlenen çifte saldırıyla başladı. İlk gelen bilgilere göre, parlamento binasına düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi öldü. Tahran Milletvekili İlyas Hezreti, parlamentoya 2 kişinin kalaşnikof ve bir kişinin de tabancayla saldırdığını açıkladı.
 
Canlı bombanın görüntüsü
 
HUMEYNİ'NİN ANIT MEZARINDA ÇATIŞMA! CANLI BOMBA KENDİNİ PATLATTI
 
FARS Haber Ajansı, Tahran'da İmam Humeyni'nin mezarı çevresinde de 4 kişinin saldırı düzenlediğini; saldırganlardan birinin canlı bomba olduğunu ve kendisini patlattığını yazdı. Patlamada 5 kişinin yaralandığı duyuruldu. Mehr Haber Ajansı, Humeyni'nin türbesinde kendini patlatan intihar bombacısının kadın olduğu bilgisini paylaştı.
 
SALDIRGANLARDAN BİRİ SİYANÜRLE İNTİHAR ETTİ
 
İran'ın İngilizce yayın yapan televizyonu Press TV, saldırganlardan birinin siyanür içerek intihar ettiğini iddia etti.
 


Meclis'i basan saldırganlardan biri böyle görüntülendi...
 
"BIÇAKLA DOLAŞMANIN YASAK OLDUĞU ÜLKEDE OLAĞANÜSTÜ BİR DURUM YAŞANIYOR"
 
TRT Haber Muhabiri Fatih Sabuncu CNN Türk'e konuştu: Tahran'da olağanüstü bir durum yaşanıyor. Bırakın silahı, bıçakla bile dolaşmanın yasak olduğu bir ülke burası. Meclis gibi güvenlikli bir alana Kalaşnikofla giriyorlar. Aynı zamanlarda da İmam Humeyni Türbesi'ne saldırı oldu. Metroda da bir saldırı geldiği belirtiliyor. Farklı alanlarda farklı zamanlarda bir saldırı gerçekleşiyor. Devrim Muhafızları'nın olduğu bölgede böyle bir durum çok zordur
 
Saldırı sonrası İmam Humeyni Türbesi...
 


UZMAN GÖRÜŞÜ: SUUDİ ARABİSTAN BUNU YAPIYOR
 
Yaşanan saldırıları Habertürk TV'ye değerlendiren Prof. Dr. Ahmet Uysal; "Suudi Arabistan açık açık söylüyor. Çok üst düzey bir yetkili, savaşı İran'ı taşıyacağız demişti. Suudi Arabistan bu konuda tecrübelidir. Suudi Arabistan bunu yapıyor. Her ne kadar İran yönetimi kapalı bir rejim de olsa, internet çağında haber alınabiliyor ama biraz daha sağlıklı bilgiler almamız lazım. İran'ın şahin bir yönetim anlayışı var. Bu hem mezhep hem de milliyetçilikle beslenen bir anlayış. Bu terör saldırısından sonra nasıl bir tavır sergileyecekleri önemli. Ben çatışmanın devam edeceğini düşünüyorum. İki seçenek var. Biri Suudi Arabistan'a mesaj vermek diğeri Amerika'ya mesaj vermek." ifadelerini kullandı.
Haberler
 
Editör: Barış Köksal