Zonguldak'ta 15 yaşındaki gençle cinsel ilişkiye girdiği iddia edilen 17 yaşındaki genç kız hakkında 23 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Edinilen bilgiye göre, Zonguldak'ta yaşayan 15 yaşındaki Z.B., Ereğli ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki G.K. adlı genç kızı tesadüfen cep telefonuyla aradı.

Cep telefonu görüşmesi sonrası aralarında gönül ilişkisi başlayan iki genç sık sık cep telefonuyla görüşmeye başladı. Daha sonra G.K., Z.B. ile görüşmek için Zonguldak kent merkezine geldi. Zonguldak'ta bir süre vakit geçiren çift, daha sonra Çatalağzı'nda boş bir evde cinsel ilişkiye  girdi. Olaydan 3 ay sonra tekrar buluşan çift, Zonguldak merkezinde bulunan metruk bir binada 10 gün boyunca birlikte kalarak cinsel ilişkiye girdi.

Olayı öğrenen Z.B.'nin babası Edisun B.'nin Cumhuriyet Savcılığı'na başvurması üzerine savcılık tarafından G.K. hakkında ‘çocuğun basit cinsel istismarı' suçlamasıyla 3 yıldan 8 yıla kadar ve ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçlamasıyla 8 yıldan 15 yıla kadar olmak üzere toplam 23 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Editör: Barış Köksal