Batman'da 17 yaşındaki Amine D., ağabeyi Kasım D. tarafından telefonda başkalarıyla görüştüğü gerekçesiyle önce sopayla dövüldü, ardından elektrik verilerek öldürüldü. Tutuklanan baba ve ağabey, cinayeti itiraf etti.

SOPAYLA DÖVDÜ, ELEKTRİK VERDİ

Huzur Mahallesi'nde oturan Amine D., telefonda başkalarıyla görüştüğü iddiasıyla ağabeyi Kasım D. (29) tarafından sopa ile dövülerek işkence edildi. Ağabeyinin, üzerine su döktükten sonra elektrik verdiği Amine D. evde hayatını kaybetti. Olayın ardından polis, ölen kızın ağabeyi Kasım D. ve babası M. Masum D.'yi gözaltına aldı.

VAHŞETİ İTİRAF ETTİ

Yaklaşık bir ay önce Facebook'tan B. isimli bir kişinin kendisine ulaştığını söyleyen ağabey Kasım D. ifadesinde şunları kaydetti:

"Bu şahıs bana mesaj gönderdi. Kardeşimin kötü yollarda olduğunu ve başkalarıyla görüştüğünü söyledi. Bu sebeplerden ötürü kız kardeşimin başkalarıyla görüştüğüne ve bizden habersiz telefon kullanmasına kızdım. Defalarca söylememe rağmen telefonu vermedi. Verdikten sonra da mesajlara bakmam için şifreyi söylemedi. Sinirlenince sürekli inkar ettiği için kardeşimi tokat, tekme ve sopa ile kafasına, vücudunun her yerine birçok kez vurdum. En sonunda korkutmak için üzerine su döktüm. Evde bulunan siyah kabloyu aldım, bir tarafını üçlü prize taktım, diğer tarafını diz altlarına, bacaklarına 5-6 kez değdirdim. Yere düşüp bayıldı. Bayılma numarası yaptığını düşünerek bunları yaptım. Yaklaşık 20 dakika kendine gelmeyince 112'yi aradım eve ambulans geldi. Öldüğünü söylediler. Ben de evin önünde polislerin gelmesini bekledim."

"KORKUT' DEDİM, ÖLDÜRMÜŞ"

Ağabey Kasım D. babasının olay sırasında evde olmadığını iddia etti. Baba M.Masum D. ise ifadesinde, oğluna kardeşini fazla dövmemesini ve korkutmasını istediğini ancak eve gittiğinde kızının öldüğünü gördüğünü anlattı. Baba oğul çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.



 
Editör: Barış Köksal