17 yaşındaki Aleyna, sabıkalı sevgilisi için evden kaçtı. Günlük kiralık eve yerleşen ikili, kavga etti. Sabıkalı sevgili, genç kızı tek kurşunla başından vurup öldürdü. Aleyna'nın annesinin, kızını her yerde aradığı ortaya çıktı.

RUHSAL SORUNLAR YAŞIYORDU

İstanbul'da, 17 yaşındaki genç kız, günübirlik kiralık evde birlikte kaldığı erkek arkadaşı tarafından öldürüldü. Kartal Cevizli Mahallesi Karabük Caddesi'ndeki günübirlik kiralık evde önceki akşam 23.00 sıralarında yaşanan olayda, iddialara göre, anne ve babası ayrı olduğu için ruhsal çöküntü yaşayan Aleyna Can zaman zaman evden kaçıyordu. Aleyna, bir ay kadar önce yine evden kaçtı ve çok sayıda sabıkası olan erkek arkadaşı B. Eser Ekici'nin yanına gitti. Ekici geçen hafta söz konusu günübirlik daireyi kiraladı ve ikili burada kalmaya başladı.

KAFASINA SİLAH SIKTI

Sabah'tan Soner Koçer'in haberine göre, olay akşamı Eser Ekici ile Aleyna arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma yaşandı. O sırada Ekici yanındaki silahla Aleyna Can'a ateş edip kaçtı. Yan daireden silah sesini duyan bir kişi polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, cinayet silahına ulaştı. İlk belirlemelere göre Aleyna'nın kafasına sıkılan tek kurşunla öldürüldüğü belirlendi. Aleyna'nın cansız bedeni morga kaldırılırken, hırsızlık, uyuşturucu ve silah taşımak suçlarından kaydı bulunan Eser Ekici'nin yakalanması için çalışma başlatıldı. Kamera görüntülerini inceleyen polis, evden 3 kişinin çıktığını belirledi. Olayla ilgili iki kişi gözaltına alındı. Daha önce 5 kez mühürlenen günübirlik ev, bir kez daha mühürlendi.

''KIZIMIN KANI YERDE KALMASIN''

Kızının ölüm haberiyle olay yerine koşan anne Fatma Yirmibeş, gözyaşlarına boğularak sinir krizi geçirdi. İki aydır kızını aradığını söyleyen anne, "Eser Ekici'yi hayatımda bir kez gördüm, ilişkilerini hiçbir zaman onaylamadım. Daha önce de kızımı dövmüştü. Koruma ve uzaklaştırma kararı aldırmıştık. Yakalanıp cezasını en ağır şekilde çekmesini istiyorum. Kızımın kanı yerde kalmasın" diye feryat etti. Kaynak: haberler

Editör: Barış Köksal