Marmaris'te bir marketten içinde 16 bin lira bulunan el çantasını çalan 15 yaşındaki M.O.D. ile arkadaşı B.B. yakalandı. M.O.D.'un hakkında 30 suç kaydı bulunduğu öğrenildi.

Marmaris'te bir marketteki kasadan içinde 16 bin lira bulunan el çantasını çaldığı iddiasıyla 15 yaşındaki M.O.D. ile arkadaşı B.B. polis tarafından yakalandı. M.O.D.'un poliste yaşının iki katı suç kaydı olduğu belirtildi.

EL ÇANTASINI GÖRDÜ

Hırsızlık olayı dün akşam Armutalan Mahallesi'nde meydana geldi. Alışverişe gittiği marketin sahibi 59 yaşındaki Ferit Nacar'ın, tezgah altına bulunan ofis kasasına el çantasını koymaya çalışırken gören M.O.D., sakız alarak dışarı çıktı ve arkadaşı B.B.'yi telefonla arayarak yanına gelmesini istedi.



ARKADAŞI YARDIM ETTİ

M.O.D. ve arkadaşı B.B., marketin karşısındaki sokakta bekleyip market sahibinin tezgahtan ayrılmasını gözlemeye başladı. Market sahibinin iftar hazırlığı için tezgahtan ayrılıp içerdeki odaya girdiğini gören M.O.D. hemen markete girdi ve tezgah altındaki üzerinde anahtarı bulunan kasayı açarak para dolu el çantasını aldı. Bu sırada arkadaşı B.B. de çevreyi gözetledi.



AYAĞI KUTULARA TAKILDI

Ancak M.O.D. çantayla tam marketten çıkacağı sırada ayağı kutulara takıldı. Sesi duyan market sahibi Ferit Nacar odadan çıkınca M.O.D. ile karşılaştı. M.O.D. gözcülük yapan arkadaşı B.B. ile birlikte koşarak uzaklaştı.

SUÇ KAYDINDAN TEŞHİS ETTİ

Market sahibi Ferit Nacar, polise şikayette bulundu. Nacar, şüphelinin eşkalini verip emniyetteki suç kaydından teşhis edince, çantayı çalan kişinin M.O.D. olduğunu saptayan polis harekete geçti.



45 DAKİKADA YAKALANDILAR

Olaydan 45 dakika sonra şüpheliler M.O.D. ve B.B. Orgeneral Mustafa Muğlalı Caddesi'nde saklandıkları apartmanın deposu önünde yakalandı. Şüphelilerin çaldığı çanta da market sahibine teslim edildi.



30 SUÇ KAYDI BULUNUYOR

Hakkında 30 suç kaydı bulunduğu belirtilen M.O.D. ve arkadaşı B.B., emniyetteki işlemlerin ardından bugün adliyeye sevk edilecek.

kaynak:haberler
 
Editör: Barış Köksal