İtalya'nın başkenti Roma'da bir mahkeme, 15 yaşındaki bir kız çocuğuyla para karşılığı cinsel ilişkiye giren 35 yaşındaki bir adama 2 yıl hapsin yanı sıra, kıza "feminist" temalı kitap ve filmler alma cezası verdi.

14 ve 15 yaşlarındaki iki kız çocuğunu para karşılığı cinsel ilişkiye sürükleyen bir fuhuş şebekesiyle bağlantılı davada karar önceki gün açıklandı.

Hakim Paola Di Nicola, ismi açıklanmayan 35 yaşındaki adamı, tecilsiz 2 yıl hapse mahkum etti. Adamın, küçük yaştakilerin gittiği okul ya da tesislere yaklaşması da yasaklandı. Hakim Di Nicola, adamın para karşılığı cinsel ilişkiye girdiği tespit edilen 15 yaşındaki kıza da para tazminatı yerine kitap ve film vermesine hükmetti.

KADIN KİMLİĞİ VE FEMİNİST DÜŞÜNCE İLE İLGİLİ 30 KİTAP 2 FİLM

20 bin euro tazminat talebini reddeden hakim, bunun yerine kadın kimliği ve feminist düşünce tarihinin önemli eserlerinden oluşan 30 kitap ve 2 filmlik bir liste hazırladı. Listede, Virginia Woolf, Emily Dickinson, Hanna Arendt, Anna Frank, Natalia Ginzburg, Oriana Fallaci gibi yazarların kitapları ile "Diren" (Suffragette) filmi de bulunuyor.

YAZAR 'KIZIN DEĞİL ADAMIN OKUMASI LAZIM' DEDİ

Hakim, 15 yaşındaki kızın bu eserler sayesinde, yaptığı işin kadınlık onuruna verdiği zararı anlayacağını savundu. Ancak 30 kitaplık listedeki yazarlardan Adriana Cavarero, mahkemenin bu kitapları küçük yaştaki kıza vermek yerine, işlediği suçun bilincinde olması gereken yetişkin adama okuması gerektiğini söyledi.

Corriere della Sera gazetesine konuşan Cavarero, "Küçük yaştaki birine cinsel ilişki karşılığı para ödeyen bir yetişkin olan adamın yaptığı çok daha kötü" dedi.

Roma'nın "üst sınıf" mahallelerinden Parioli'de 14 ve 15 yaşındaki iki kızı para karşılığı cinsel ilişkiye sürükleyen şebekeyle ilgili soruşturma 2013'te başlamış ve çetenin lideri 9 yıl hapse mahkum edilmişti.

Kaynak: Hürriyet
Editör: Barış Köksal