Türk eğitim tarihinin önemli eserlerinden 123 yaşındaki Kayseri Lisesi'nde Milli Mücadele Müzesi açıldı. Müzede, okuldan mezun; eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın silikondan yapılma heykelleri aynı sınıfta farklı sıralarda yer aldı.

12 MİLYON TL HARCANDI

Sultan Abdülhamit döneminde 1893 yılında Mektebi Mülkiye İdadisi olarak eğitime açılan, mezunları arasında 2 cumhurbaşkanı, başbakan, bakan, sanatçı, sporcu ve bilim insanı yetiştiren, 1921-22 döneminde son sınıf öğrencileri katıldıkları Sakarya savaşında şehit olduğundan mezun veremeyen tarihi Kayseri lisesinin iki katlı 'Taş mektep' olarak adlandırılan binasında yaklaşık 12 milyon TL'lik harcama ile 3 yılda ayağa kaldırılan Milli Mücadele müzesi, törenle açıldı.

AÇILIŞA SİYASETÇİLER KATILDI

Açılışa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri milletvekili Mehmet Özhaseki, Kayseri lisesi mezunu milletvekili İsmail Tamer, Vali Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Lisesi mezunu, garnizon ve 2'nci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanı Hava Pilot Tümgeneral İsmail Yalçın, Kayseri Lisesi mezunu AK Parti İl Başkanı Cahit Özden, Taş Mektep Kayseri lisesi Mezunları Derneği Başkanı Fevzi Önder, ilçe belediye başkanları, milli eğitim camiasından yetkililer ve öğrenciler ise eski mezunlar katıldı.

ÇALIŞMA İÇİN ŞİLT VERİLDİ

Taş Mektep Kayseri Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Fevzi Önder, Vali Orhan Düzgün, milletvekili Mehmet Özhaseki ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'e, Taş mektep binasının onarımı ve müze olarak düzenlenmesinden dolayı birer şilt verdi.

Kaynak: haberler
Editör: Barış Köksal