Teddy bebek, dünyanın en küçük organ bağışı yapan insan olarak tarihe geçti.İngiltere tıp tarihine geçen bu olay geçen yıl yaşandı. Sadece 100 dakika yaşayan Teddy isimli bebek, öldükten sonra böbrekleriyle bir başkasına hayat verdi.

ANNE KARNINDA ÖLÜMCÜL HASTALIĞA YAKALANDI

İngiliz Daily Mirror gazetesinde yer alan habere göre, ikiz bebeklerinden birisini doğduktan 100 dakika sonra kaybeden anne-baba, aslında Teddy'nin uzun yaşamayacağını önceden biliyordu. Zira Teddy'ye daha anne karnındayken kafatası ve beyninin gelişmesini engelleyen ölümcül bir hastalığa yakalandığı teşhisi konulmuştu. 100 dakika yaşadı ama tarihe geçtiSadece 100 dakika yaşadı, öldükten sonra böbrekleriyle bir başkasına hayat verdi.

"KAHRAMAN GİBİ YAŞADI"

Ama Anne Jess Evans, "Sadece on dakika, bir saat ya da bir günlüğüne de olsa oğlu ile tanışmak istediğini" söyleyerek kürtaj olmayı reddetti.Teddy'nin ikiziyse şimdi bir yaşına bastı ve gayet sağlıklı. Aile onunla teselli buluyor. Anne Evans ve baba Mike Houlston, oğullarının bir başka kişinin hayatını kurtarmış olmasından büyük bir gurur duyuyor: "O bir kahmaran gibi yaşadı ve öldü. Onunla duyduğumuz gururu tarif etmek imkansız.

Kaynak: Haberler

 

Editör: Barış Köksal