Trabzon’nun Akçaabat Belediyesi tarafından çiftçilere yönelik olarak başlatılan Süt Sığırcılığı Eğitimi’nde kursu başarı ile bitiren 12 kişi sertifika almaya hak kazandı.

Akçaabat Belediyesinin, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri ile ortaklaşa düzenlediği kursta Veteriner Hekim Hüseyin Özel tarafından 2 hafta süren 80 saatlik yoğunlaştırılmış bir eğitim verildi. Kurs sonunda eğitime katılan 13 kişiden 12’si sertifika aldı.

Akçaabat Belediyesi Hasan Saka Toplantı Salonunda gerçekleştirilen sertifika törenine Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Akçaabat Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Sebahattin Yazıcı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Önder Karadeniz, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Türkoğlu, Sağlık Müdürü Dr. Alper Kalkışım ve kursiyerler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını Akçaabat Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Sebahattin Yazıcı yaptı. Tören de konuşan Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel, süt sığırcılığının sosyo-ekonomik açıdan büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek insanların sağlıklı ve dengeli beslenebilmeleri için hayati öneme sahip hayvansal proteinlerin belli başlı kaynaklarından biri olan sütün üretiminde en büyük payın süt ineklerine ait olduğunu vurguladı.

Akçaabat’ta tarım ve hayvancılığın geliştirilmesine dikkat çekerek Belediye olarak çiftçiye her zaman imkanlar ölçüsünde destek olunduğunu söyleyen Akçaabat Beldiye Başkanı Şefik Türkmen, “Yakın çevredeki belediyelerden farklı olarak çiftçimizi bilgilendirmek ve bilinçlendirmek için Akçaabat Belediyesi bünyesinde Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü kurduk. Yılın her dönemi çeşitli eğitim programları düzenliyoruz. Teknolojinin hızla geliştiği çağımızda organik yaşama dönmek için tarım ve hayvancılığı ayakta tutabilmemiz gerekmektedir. Bu konuda çiftçilerimize büyük görev düşüyor. Biz de Belediye olarak bu konuda imkanlarımız ölçüsünde tüm destekleri sağlıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kursiyerlere sertifikaları verildi.
Kaynak: iha