Fenerbahçe'nin milli file bekçisi Volkan Demirel, Galatasaray'a 1-0 yenildikleri derbi maçın ardından açıklamalarda bulundu.

"ADAM GİBİ OYNAMIYORLAR"

Volkan Demirel, derbi maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, maçtan önce Galatasaraylılar'ın kendisini izlemeye aldığını öğrendiğini belirterek, "Galatasaray yönetimi veya Galatasaraylılar beni izlemeye almışlar ama Galatasaraylı bazı futbolcuları izlemek lazım. Adam gibi oynayanlara lafım yok. Bazıları adam gibi oynamıyor, başka türlü oynuyor. Beni izlemek yerine onları izlesinler. Hürriyet'ten Ahmet ağabey aradı 'seni izleyeceklermiş' dedi. İzlesinler dedim. Bugün hiçbir şey yapmadım" diye konuştu.

"ELİMİ UZATTIM AMA..."

Galatasaraylı futbolcu Sneijder'e elini uzattığını ancak tepkiyle karşılaştığını anlatan Volkan, "Sneijder'a elimi uzatmam ters tepkiyle döndü. Demek ki bazı yerlerde efendi olmayacaksınız, gerekiyorsa gider yapacaksınız. Çünkü onlardan anlıyor insanlar" ifadelerini kullandı. 

"MELO İLK YARIDA ATILMALIYDI"

Tecrübeli kaleci, hakemlerle ilgili de konuşmak istediğini kaydederek, "İlk yarı sert geçti. Emre'nin atılması doğru ama Melo'nun da atılması gerekiyordu. Beraber atılmaları lazımdı ama sağolsun Bülent hoca maçın son dakikalarında 'onlardan kimse atılmadı' demesinler diye onu da attı. Ona da teşekkürler" dedi. 

"İHTİYAÇLARI VARDI, TEBRİK EDİYORUM"
Volkan Demirel, hiçbir bahanenin arkasına sığınmadıklarını vurgulayarak, "Bu söylediklerim bahane değil, bahanelerin arkasına sığınacak durumumuz yok. Galatasaray'ı tebrik ediyoruz. Puan farkını 10'a indirdiler. Bu hem hocalarının hem yönetimin biraz daha zaman kazanmasına neden oldu. İhtiyaçları vardı, tebrik ediyoruz" dedi. 

ÇİZGİ HAKEMİNE TEPKİ

Volkan, kendi tarafındaki ilave yardımcı hakeme de tepki göstererek, "Benim yanımdaki çizgi hakemi, top auta çıkıyor bunu görmüyor. Maçtan sonra 'sen hakemliği bırak' dedim. Niyetlerini anlatmaya çalışıyorum. Niyet çok önemlidir. Allah herkese aklı başında niyetler versin. İçi vahim olanın görüntüsü de vahim olur. Yardımcı hakemin görüntüsü çok vahimdi" ifadelerini kullandı.

"ALLAH BUNU NASİP ETMEDİ"

Tecrübeli kaleci, bir gazetecinin, "(Fenerbahçe kazanırsa saha içinde sevinecek, saçlar kesilecek) diye konuşuldu. Böyle bir planınız var mıydı"sorusu üzerine, "Maçı kazansaydık adam gibi yenip gitmek nasıl olur bunu gösterecektik. Allah bunu nasip etmedi. İnşallah şampiyon olunca hep beraber görürüz" şeklinde konuştu.

Editör: Barış Köksal