Burak Yılmaz ve Umut Bulut'un gidişinden sonra yerli forvet sıkıntısı yaşayan bordo-mavililer, iki sezondur gündemde yer alan gurbetçi oyuncuyu bu kez bitirmeye kararlı.

Yönetimin, önümüzdeki hafta Gaziantepspor ile resmen masaya oturacağı öğrenildi. Yapılacak teklifin ise 3 milyon euro ve bir futbolcu olacağı konuşuluyor. Gaziantepspor'un, yüklü miktarda alacağı olan Cenk'in satışına sıcak baktığı ifade edildi. Tosun, daha önce yaptığı açıklamada kulüplerin anlaşması halinde Trabzon'da seve seve oynayabileceğini dile getirmişti.

Fenerbahçe'nin de istediği Cenk Tosun geçen sezon Süper Lig'de 10 gol atıp, 3 de asist yaptı. 22 yaşındaki gurbeçi, her iki ayağını da kullanabiliyor.

ENERAMO'DAN YANIT BEKLENİYOR

Trabzonspor'da, Cenk'in yanı sıra Michael Eneramo ve Theofanis Gekas için de girişimler sürüyor. Sivasspor'la sözleşmesi sona eren ve bonservis ücreti bulunmayan Eneramo'ya yıllık 1 milyon euro önerildi.

Nijeryalı oyuncu olumlu yanıt verirse, imzaya çağrılacak. Eneramo olmazsa attığı gollerle Akhisar Belediyespor'un ligde kalmasını sağlayan Gekas'la temasa geçilecek. Yunan golcü, "Ah bir teklif gelse" diyerek Trabzonspor'da oynamayı istediğini açıklamıştı. Yönetim, geçen sezon gol yollarında büyük sıkıntı yaşanması nedeniyle biri yerli iki forvet oyuncusunu kadroya katmayı planlıyor.
Editör: Barış Köksal