GÜNTEKİN ONAY / ŞAMPİY10 İyi bir G.Saraylı, aynı zamanda G.Saray liseli olan eşimle birlikte izledik maçı Londra'da. 2-0'dan sonra sordu: "Bu savunma kurgusu ile ve önlerinde Sneijder ile G.Saray çok zor anlar yaşar diye az önce konuşuyordunuz. Öyle de oldu. Sizler bunu görüyorsunuz da; nasıl oluyor İtalyan Milli Takımı teknik direktörlüğü yapmış birisi bunu düşünemez?" dedi. Anlam veremiyordu. Cevap veremedim. Çünkü bilemiyor ve göremiyor olamazdı.

GÜNTEKİN ONAY / ŞAMPİY10 Kariyeri boyunca Felipe Melo ve Wesley Sneijder'in oynadıkları ve verimli oldukları pozisyonlar belli. Yani, yeni icatlara ne gerek var? Neden Prandelli böyle deneysel çalışmalar içinde? Veya bunun yeri Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal deplasmanı mı? Sivas maçında rakibe 6-7 pozisyon verilmedi mi? Arsenal, Sivas'tan güçlü değil mi?

GÜNTEKİN ONAY / ŞAMPİY10 63. dakikada gelen kırmızı kart ve penaltı ise karanlık gecede adeta bir güneş gibi oldu bizim için.. Farklı skoru bulmuş, 10 kişi kalmış ve hafta sonu Chelsea olan ile maçı düşünen Arsenal karşısında baskılıymış gibi gözükmek de yanıltıcı olmamalı.

ERMAN TOROĞLU / SABAH Sonuç normal. Lafı çok fazla eveleyip gevelemeye gerek yok. Arsenal eksik kalmasa skor 6 veya 7'ye giderdi. Galatasaray'ın yediği ilk 3 gole bakın, sanki fotokopi çekilmiş gibi gollerdi. Galatasaraylı taraftarlar sahaya meşale atıyorlar, neymiş efendim; futbolcularını ateşleyeceklermiş. G.Saraylı bu futbolcuları bırakın ateşlemeyi süper benzin koysan veya şortlarının içine dinamit koysan bunların ateşlenmeye veya patlamaya niyeti yok.

ERMAN TOROĞLU / SABAH Ünal Aysal'ın bizzat kendisi 'çilek' dedi, 'şeftali' dedi, 'domates' dedi ve Galatasaray'ı 'hormonlusaray'a döndürdü. Sonunda da Arsenal hormonlu golleri Galatasaray'ın kalesine doldurdu. Galatasaray'ın dün geceki hali Ünal Aysal'ın iflasıdır. Peki neden? Galatasaray, Arsenal'e yenilebilir. 4 de yer 8 de yiyebilir. Önemli değil. Ama sahaya çıkar çatır çatır mücadele eder. Herkes 'helal olsun' der. Dün gece Galatasaray şanslıydı. Maç 8-9 olmadı.

AHMET ÇAKAR / SABAH Dün gece Emirates Stadı'nda bir defa daha göründü ki Cesare Prandelli Galatasaray'ın teknik direktörü falan değil... Olamaz, olmamalı... Ve görünen o ki olmayacak da... Üçlü defansı ligdeki Sivasspor karşısında denedi. Felipe Melo son adamdı... Galatasaray'ın alışık olmadığı bir sistemdi... Ve kazanılmış olmasına rağmen İstanbul'da oynanan Sivasspor karşılaşması rakibe verilen pozisyonlar açısından tam bir felaketti. O maçta Sivas adına golleri kaçıran Utaka vardı... Ama dün geceki gibi Welbeck olunca Arsenal maçı ilk yarıda bitiriverdi.

AHMET ÇAKAR / SABAH Galatasaray ikinci yarıda eski sistemine döndü. Melo orta sahaya geçti ve skorun etkisiyle de ikinci yarıda sahanın hakimi Galatasaray oldu... Bu yarıda gol ve gol pozisyonları bulan taraf Galatasaray'dı. Galatasaray'ın kazandığı penaltıda Arsenal'in kalecisi de atılınca sayısal üstünlük sarı-kırmızılı takıma geçmiş olmasına rağmen Galatasaray, ilerleyen dakikalarda önemli pozisyonlar bulduğu halde skoru eritemedi.

AHMET ÇAKAR / SABAH Son olarak Selçuk İnan'ı da kınıyoruz... Neymiş efendim yorgunmuş!.. Cesare Prandelli öyle diyor... Düşünülebiliyor musunuz, Galatasaray kaptanı yorgunluğunu bahane edip böylesine kritik bir maçta oynamak istemiyor ve İtalyan çalıştırıcı oynatmıyor... Vah Galatasaray vah! Ne hallere düştü...
Editör: Barış Köksal