Adana'da spor kulüplerinin taraftarları, "Taraftarların Kan Kardeşliği" etkinliğinde buluşarak Türk Kızılayı'na kan bağışladı.
Adana Valiliği himayesinde yapılan "Taraftarların Kan Kardeşliği" buluşması, Adnan Menderes Spor Salonu'nda başladı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, taraftarlara hitaben yaptığı konuşmasında, iyiliğin konuşulacağı bir etkinliğin gerçekleştirildiğini belirterek, "Bilmediğiniz, tanımadığınız birileriyle inşallah kan kardeşi olacaksınız" dedi.



Adana Valisi Mahmut Demirtaş ise Türk Kızılayı Adana Şubesi'nin her hafta etkinlikler gerçekleştirdiğine değinerek, Saygılı için taraftarlardan alkış istedi. Türk Kızılayı'nın 81 kentte, tüm köylerde kan bağışı kampanyaları yaptığını anlatan Demirtaş, "Dünyada hemen her yerde gerçekten zalimlerin yaptıkları zulümler var, savaşlar var. Tabii savaşlar çok bilinçsizce yapıldığı için vatandaşlar ve insanlık mağdur durumda. En fazla da kana ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından taraftarlar form doldurduktan sonra kan verdi.
 
Fenerbahçe: "Spor zaten kardeşliktir"
Kan veren vatandaşlardan Fenerbahçe Spor Kulübü Adana Şube Başkanı ve Adana Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Dr. Hamdi Karanfil, Türkiye'nin en çok kardeşliğe ve birlik-beraberliğe ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, "Böyle bir ortamda bu organizasyon hepimizi gururlandırdı. Spor zaten bir kardeşliktir. Şimdi kan kardeşi olduk. Her alanda ülkemizin böyle kardeşliklere ihtiyacı var" şeklinde konuştu.
 
Beşiktaş: "Spor camiası sahip çıktı"
Adana Beşiktaşlı İşadamları Derneği Başkanı Vedat Kolcuoğlu da sporun kardeşlik olduğunu tekrarlayarak, "Biz de bu kardeşliği kan kardeşliğine dönüştürelim dedik. Spor camiası ve tüm dernekler sahip çıktı. Bu ilk '01' plakalı Adana'da başladı. İnşallah 81 ile yayılır" diye konuştu.
Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Adana Demirspor, Adanaspor, Botaşspor gibi pek çok takımın taraftarı 2 gün boyunca spor salonunda kan bağışlayacak.
 
Editör: Barış Köksal