Manchester United'ın yeni golcüsü Romelu Lukaku şu anda taraftarın sevgilisi durumunda. Ancak Belçikalı futbolcu bu sevgiden rahatsız oluyor. Nedeni ise haberimizde.

Son maçlarda tribünlerde bu şarkıyı söyleyen taraftarların bu yaptığından Lukaku hiç de memnun değil. Bunun ana nedeni taraftarların bestesindeki sözlerin ırkçı bulunması. Tezahüratlarda Lukaku'nun penisiyle ilgili sözler yer alıyor. Bestede Lukaku için "24 inçlik penisi var (61 santimetre)" sözleri geçiyor. Bu tezahürat videoya alınıp internette de yayılınca Lukaku'nun rahatsızlığı da artmış durumda. Futbolda ayrımcılıkla mücadele konusunda faaliyet gösteren Kick It Out oluşumu bu bestenin yasaklanması için harekete geçti.

Yapılan açıklamada 'Manchester United ile temasa geçtik. Irkçı, basmakalıp ifadeler içeren bu besteyle takıma verilmek istense bile bu kabul edilemez. Bu durumun çabucak çözülebilmesi için İngiltere Futbol Federasyonu'yla da birlikte çalışıyoruz' denildi. Federasyon bestenin ırkçı olup olmadığını araştırıp kararını verecek.

Oluşumun tezine göre siyahi erkeklerin diğer ırklara göre daha büyük cinsel organları olduğuna gönderme yapılarak ırkçılık yapılıyor.
Lukaku da taraftarlara bir mesaj göndererek artık bu şarkıyı söylemelerini istedi. Belçikalı golcü mesajına 'Ötekilere Saygı Gösterelim' etiketini koydu.

Kaynak: CNN
Editör: Barış Köksal