Spor Toto Süper Lig'de 28. hafta karşılaşmaları tamamlandı. Haftanın kapanış mücadelesinde Ankara'da Kardemir Karabükspor ile karşılaşan Beşiktaş, rakibini son dakika golüyle mağlup ederek averajla liderlik koltuğuna oturdu. Zirve her hafta el değiştirirken, gözler de şampiyonluk mücadelesi veren ekiplerin kalan maçlarına çevrildi.

EN ZORLU MAÇLAR BEŞİKTAŞ'IN

Zirve adayları arasında en zor maçların beklediği takım olarak Beşiktaş görülüyor. Slaven Bilic'in öğrencileri, kalan 6 haftalık periyotta iki kritik mücadeleye çıkacak. 29. hafta mücadelesinde Avni Aker Stadyumu'nda Trabzonspor ile karşılaşacak olan siyah-beyazlılar, 33. haftada ise ezeli rakibi Galatasaray ile yine deplasmanda kozlarını paylaşacak.

EN RAHAT FENERBAHÇE

Şampiyonluk yarışında rakiplerinden bir puan geride olan Fenerbahçe ise kalan haftalarda ligin alt sıralarında yer alan takımlar ile karşılaşacak. Sarı-lacivertliler, 29. haftada ligin son sırasında yer alan Balıkesirspor'u ağırlayacak. Ardından Sivasspor deplasmanına gidecek olan İsmail Kartal'ın öğrencileri, 31. haftada ise 17. sırada yer alan SAİ Kayseri Erciyesspor'u konuk edecek. 32 ve 33. haftalarda Mersin İdmanyurdu ve Başakşehir deplasmanlarına gidecek olan sarı-lacivertli ekip, ligin son haftasında Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda Kasımpaşa'yı konuk edecek.

Sarı-lacivertliler, kalan 6 haftada oynayacağı rakipleri ile ligin ilk yarısında yaptığı tüm maçlarda sahadan galibiyet ile ayrılmasını başardı.

Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin kalan maçları ve bu takımlar ile ilk yarıda oynadığı karşılaşmalarda topladığı puanlar şöyle:

Beşiktaş (61 puan)

Trabzonspor (D)

Gaziantepspor

Akhisar Belediyespor (D)

Torku Konyaspor

Galatasaray (D)

Gençlerbirliği

İlk yarıdaki maçlarda topladığı puan: 15

Galatasaray (61 puan)

Akhisar Belediyespor (D)

Torku Konyaspor

Mersin İdmanyurdu (D)

Gençlerbirliği

Beşiktaş

Çaykur Rizespor (D)

İlk yarıdaki maçlarda topladığı puan: 16

Fenerbahçe (60 puan)

Balıkesirspor

Medicana Sivasspor (D)

SAİ Kayseri Erciyesspor

Mersin İdmanyurdu (D)

İstanbul Başakşehir (D

Kasımpaşa

İlk yarıdaki maçlarda topladığı puan: 18

Kaynak: Haberler

Editör: Barış Köksal