Rıdvan Dilmen, Beşiktaş-Gaziantepspor maçını yorumlarken skandal karar veren yan hakem için "Rezil bir karar, Yusuf Namoğlu bu kardeşimizi doktora göndermeli" dedi.

NTVSpor'da yayınlanan %100 Futbol programının yorumcusu Rıdvan Dilmen, Beşiktaş'ın Gaziantepspor ile 1-1 berabere kaldığı maçın ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"İBRE GALATASARAY'DAN YANA"

"Maçı değerlendiren Rıdvan Dilmen'in yorumları şu şekilde; Ben 3 takımdan da daha fazla kayıp bekliyordum. Daha fazla puan kayıpları olmalıydı. Zaten kazanılan maçların bazılarında da son dakikalarda gelen galibiyetler de oldu. Kritik bir puan kaybı oldu. Son bölümde 6 tane ofansif oyuncuyla sahada oldular. Oyunla ilgili çok fazla konuşmaya gerek yok. Tek kale maç oldu. Beşiktaş, son dakikada o golü yeyip bu maçı kaybetmiş olsaydı yarıştan kopabilirdi. Son 4 haftaya girilirken takımların puan kaybetme kredisi bitti artık. İbre çok az da olsa Galatasaray'da görünüyor."

"SEN BİR DOKTORA GİT"

Yardımcı hakem, çok ciddi dinlendirilecek kadar bir hata yaptı. Penaltı tartışılır, topun tamamı geçti, geçmedi tartışılır ama bu pozisyon tartışılmaz. Yardımcı hakem çok ciddi bir hata yaptı. Rezil bir karar. Yusuf Namoğlu, yardımcı hakeme, "Gel kardeşim, seni bir doktora git" demesi lazım.

"DEMBA BA KAFACI DEĞİL"

Ceza sahası içinde ben bugün Demba Ba'yı isterim. Olması gereken yerde değildi bugün. Ceza alanı içine o kadar top geliyorki, koordinasyonu kötü. Mesela top geliyor. Alıp vuracak ama top taca doğru gidiyor. Santrafor atacak. Boyu da kısa değil. Demba Ba, kesin kafacı değil. Formda olmuş olsa böyle bitmezdi. Beşiktaş takımı bugün kazanabilmek için her şeyi yaptı ama atamadı. Son haftalarda tek fark tek fark, son dakikada gelen galibiyet bugün gelmedi. Beşiktaş'ın rakipleri kadar kötü oynayıp kazanamadığı maç sayısı çok az. Galatasaray ya da Fenerbahçe'nin kötü oynayıp kazandığı en az 8, 9 maç söyleyebilirim. Bir maçta ancak bu kadar pozisyona girebilirsiniz.

"SOSA EN İYİSİYDİ"

Beşiktaş'ın Akhisar maçında kazanmaktan başka bir şansı kalmadı. Ne yapıp, ne edip o maçı kazanması lazım. Bu maçı kazanamazsa ligde son 3 maçı final niteliğinde olmaz. Hiç bir takımın 4 maçta 12 puan alabileceklerini sanmıyorum. Her maç çok zor geçecek. Sosa, bugün Beşiktaş'ın en iyi oyuncusuydu. Sorumluluk aldı, sabırlı oynadı. Oğuzhan, kısa bir süre oynadı ama daha fazla top almasını isterdim. Çok fazla sorumluluk almadı. Beşiktaş, kullandığı duran toplarda tedbiri kolay olan bir takım.

"LİGİMİZDE OYUN ÇOK DURUYOR"

Hemen hemen her gün İngiltere'den, İspanya'dan, Almanya'dan maç izliyoruz. Ben bu liglerin hiçbirinde 5 dakikalık uzatma görmedim. Bizim ligimizde oyun çok duruyor. Hakemlerimiz, kartları yazana kadar çok zaman geçiyor.

Kalecilere zaten zaman geçirmesinden dolayı ikinci sarıdan kırmızı kartın çıktığını hiç görmedim. Dünya futbolunda da görmedim ama orada olmaz zaten. Orada oyuncular futbol oynamak istiyor, zaman geçirmiyorlar.

Perşembe akşamı da maçlar bittikten sonra durumlar değişebilir. En kritik maç Beşiktaş'ın Akhisar deplasmanı. Çok az maç kaldı ama hepsi de çok zor maçlar.

Kaynak: Haberler

Editör: Barış Köksal