Galatasaray'da Cesare Prandelli ile birlikte yeni bir dönem açılırken transfer yapılamaması ise İtalyan teknik adamın en büyük sıkıntısı. Başkan Aysal ile daha imza atmadan önce yaptığı görüşmede kulübün ekonomik şartlarını öğrenen ve oyuncu gönderilmeden transfer yapılamayacağına vâkıf olan Prandelli de artık kolları sıvadı.

DANY ve EBOUE GİTMEK İSTEMİYOR
Kampa götürmediği oyuncular arasında yer alan Emmanuel Eboue ve Dany’yi kesinlikle takımda düşünmeyen Pradelli ayrıca Lucas Ontivero’nun da kiralık olarak gitmesini istiyor. Arjantinli oyuncu gelen teklifleri kabul edip ayrılmaya sıcak bakarken Dany ve Eboue ise bir türlü gitmeye yanaşmıyor. Türkiye’den kendilerine iletilen teklifleri düşünmek bile istemediklerini belirten ikili Avrupa’dan gelen tekliflerde de fazlasıyla seçici...

"KARİYERİNİZ İÇİN BAŞKA TAKIMLARA GİDİN"
İşte bu sabırlı bekleyiş Prandelli’nin de huzurunu kaçırırken İtalyan teknik adam sonunda Dany ve Eboue ile konuşmaya karar verdi. Ayrı ayrı yaptığı konuşmalarda ortak olarak ikisine de gelecek sezon takımda yer olmadığını ileten Prandelli oldukça anlayışlı bir üslupla yaptığı görüşmede “Kariyeriniz için başka bir takıma gitmelisiniz. Elbette ki sizin de beklentileriniz var ancak tüm teklifleri reddederseniz sonunda tüm bir sezonu oynamadan geçireceğiniz bir duruma düşebilirsiniz. Ben bunu bir futbol adamı olarak istemem. Siz de bunu unutmayın” diyerek tatlı-sert bir uyarı yaptı.

2 YILI DAHA VAR!
3.5 milyon Euro’ya Arsenal’den alınan Eboue’nin 1 yıl daha kontratı kalırken Kazancı ise 2.2 milyon Euro garanti para ve maç başına 10 bin Euro... Dany’nin ise 2 sezon daha mukavelesi var. 2 yıl önce G.Antep’ten 3 milyon Euro’luk bedelle alınan Kamerunlu savunmacının yıllık ücreti ise 1.2 milyon Euro ve maç başına 10 bin Euro.
Editör: Barış Köksal