Aile içinde yaşadığı sıkıntılardan dolayı hayata halterle tutunan Çiğdem Polat’ın hedefi Türkiye şampiyonu olmak.

Çiğdem Polat 18 yaşında Ankara’da yaşayan genç ve başarılı bir halterci. Lise öğrencisi olan Polat’ın, Ankara’da kazandığı onlarca madalyanın yanı sıra Türkiye 4’üncülüğü var. Hayatı zorluklar içerisinde geçen, ekonomik sıkıntılardan sebep vitamin dahi alamayan ama yaşadığı bütün bu zorluklara aldırış etmeden haltere tutunan genç sporcu hayata umutla bakıyor. Öncelikli hedefi Türkiye şampiyonluğu olan Polat’ın bir sonraki hedefi ise Avrupa ve Dünya şampiyonluğu.

"Bu kız çok güçlü ya güreşe gitsin ya haltere"

Yıllar önce dayısı ile güreşirken sürekli onu yendiğini söyleyen Çiğdem Polat, “Dayım büyüktü, kalıplıydı. Sonradan bize ‘Bu kız çok güçlü ya güreşe gitsin ya haltere’ dedi. O zamanlar ben de halter salonuna geldim. Hocamız denedi, direkt ‘tamam gelsin’ dedi. Sonrasında lisansım yapıldı. Başladığım sene, 2 ay sonra madalya aldım” dedi.

“Haltere tutundum”

Haltere ilk başladığı dönemlerde babasının cezaevinde olduğunu ve aile içinde de sorunlar yaşadıklarını söyleyen Polat, “Halter geleceğim dedim ve haltere tutundum. Okulumu etkiledi. İkisi bir arada olmuyordu. Birini yapmak zorundaydım. Çünkü antrenmanlara geç kalıyordum ya da geldiğimde salon kapanmış oluyordu. Ama ben yılmadım, erken gelmeye çalıştım. Okuldan çıktığımda yetişmek için otobüse koşardım” diye konuştu.

“Kendimle gurur duyuyorum”

Ankara’da katıldığı daha ilk yarışmasında birinci olduğunu söyleyen Çiğdem, “Sonrasında daha başarılı olabilirim dedim ve başardım. Hedeflerim vardı Türkiye birincisi olmaktı. İlk başladığımda çalışmalarda 10’uncu - 11’inci olduğum günler oldu. Sonra bu durum beni iyice hırslandırdı. Yaptığım kiloların daha fazlasını yapmaya çalıştım ve başardım. Derecelerim yükselmeye başladı. 2 ay öncesine kadar 70 kiloyu bile omuzlayamıyordum ve şimdilerde 75-80 kiloyu rahatlıkla kaldırabiliyorum. Kendimle gurur duyuyorum” dedi.

İlk katıldığı Türkiye Şampiyonasında 4’üncülüğü var

Türkiye Şampiyonasına ilk katıldığında Rize’de 4’üncü olduğunu söyleyen Polat, “İlk 3’e girebilirdim. O zamanlar yeni başlamışım Türkiye Şampiyonasına ilk kez katılıyorum. Hocama ‘biraz az gireyim korkuyorum’ dedim çocukluk aklı işte daha 13-14 yaşlarındaydım. Az kiloda girdim ve 4’üncü oldum. Şu an çok pişmanım daha çok girseydim Türkiye birincisi olabilirdim. Eski günler geriye gelmiyor o yüzden çalışmak lazım” ifadelerini kullandı.

Yaşadığı ekonomik sorunlardan dolayı vitamin dahi alamıyor

Yaşamış olduğu ekonomik sorunlardan dolayı vitamin dahi alamadığını belirten Çiğdem, “Halterde vitamin alanlar var. Ben vitamin almadan bu kiloları yaptım ve cesaretlendim. Ben de kullanabilirdim ama ekonomik durumlar yüzünden vitaminleri alamadım. O yüzden bugüne kadar hiç kullanamadım. Yine de buna rağmen başarılıyım” şeklinde konuştu.

Antrenör Öztürk: “Milli olmasını, bir madalya almasını umuyor ve bekliyoruz”

Yıllardır halter antrenörlüğü yaptığını ve halterin çeşitli kademelerinde görev aldığını dile getiren Ömer Öztürk, “Çiğdem fakir aile kızı, durumunu biliyorum. Kendisi de fizik olarak haltere çok yatkın. Ama tabi ki psikolojik ve fizyolojik faktörler beraber olmayınca belli bir performans ortaya çıkmıyor. Fakat bu zamanla çıkacak diye düşünüyorum. Çiğdem’den en azından milli olmasını, bir madalya almasını umuyor ve bekliyoruz. Bu yönde de çalışmalar yapıyoruz” açıklamasını yaptı.
Kaynak: iha