Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 4.'sü düzenlenen Tour Of Mersin'in ikinci ve en uzun parkuru olan Mut etabı tamamlandı. 164 kilometrelik parkurda birinciliği Belaruslu Branislau Samoilau kazandı. 

Mut’tan start alan yarışlara Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Yılmaz, Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Zeki Kutlu ve vatandaşlar katıldı. 

Start öncesi konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Tour Of Mersin’in ikinci etabı olan Mut etabının en zor ve en uzun parkur olduğunun altını çizerek, “Mersin’de ilkleri yaşatan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz, uluslararası organizasyonlarda da Mersin’e ilkleri yaşatmakta. 2015 yılında 61 sporcuyla başladığımız Tour Of Mersin bugün iftiharla görmekteyiz ki 105 sporcuya ulaştı. Başkanımız Burhanettin Kocamaz’ın da her fırsatta dile getirdiği gibi bu tür etkinlikler, spor kültürünü geliştirmek, insanları kaynaştırmak ve ülkemizi, ilimizi tanıtmak amacını taşımaktadır. Bugün ki etabımız Tour Of Mersin’in en uzun etabı olarak, Mut'tan başlayacak, Silifke, Erdemli ve Mezitli ilçelerimizden geçerek Solipompeipolis’te de bitecektir. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi. 

Organizasyonun ulusal ve uluslararası platformda Mersin’in tanıtımı açısından oldukça önemli bir katkı sağlayacağını söyleyen Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz ise “Ulusal ve uluslararası platformda ülkemizin tanıtımına katkı sağlayacak olan Tour Of Mersin organizasyonunun hayırlı olmasını diliyorum. ilçemiz Mersin’in güzide yerlerinden biridir. Pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış bir yerleşim yeridir. Doğal ve tarihi güzellikleri ile ön plana çıkmıştır. Tour Of Mersin’in ilçemizin doğal tarihi güzelliklerini yansıtmasını temenni ediyor tüm sporcularımıza başarılar diliyorum" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından start verildi. Mut’tan başlayarak Silifke, Köselerli, Kemenli, Kurtsuyu, Gülnar, Kışla, Nuru, Senir, İmambekirli, Kargıcak, Esenbel, Atayurt, Atakent, Susanoğlu, Kızkalesi, Ayaş, Yemişkumu, Limonlu, Arpaçbahşiş, Tömük, Kargıpınarı ve Çeşmeli istikametinde devam eden sporcular, Mersin Soli Pompeiopolis’te yarışı sonlandırdı. Ikinci etap sonunda, etap klasmanında Belarus’tan Minsk Cycling Club takımından Branislau Samoılau 4 saat 2 dakika 20 saniye ile birinci, Türkiye’den Torku Şeker Spor takımından Ivan Balykın 4 saat 2 dakika 59 saniye ile ikinci, Salcano Sakarya BB takımından Ahmet Örken 4 saat 2 dakika 59 saniye 571 salise ile üçüncü oldu. Dereceye giren sporcular ödüllerini Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın elinden aldı. 
Genel Klasman'da ise birinci Belarus’tan Minsk Cycling Club takımından Eduard Vorganov oldu. Yokuş klasmanı dalında birinci Belarus'tan Minsk Cycling Club takımından Eduard Vorganov olurken, sprint klasmanı dalında birinci Belarus’tan Minsk Cycling Club takımından Branislau Samoılau oldu. 

Mut kapısı yarışında Salcano Sakarya BB takımından Talha Enes Ay birinci olurken, Silifke kapısında ve Erdemli kapısında Türkiye'den Torku Şeker Spor'dan Nazım Bakırcı birinci olarak dereceye girdi. İkinci gün etabının son kapısı olan Mezitli kapısında ise Belarus’un Minsk Cycling Club takımından Branislau Samoılau birinciliği göğüsledi. 

Editör: Barış Köksal