Gençlik Ve Spor Bakanlığı'nın hayata geçirdiği, "Futbolun Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor" projesi kapsamında aralarında; Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Ali Gültekin, Semih Yuvakuran, Hasan Vezir ve Hasan Şaş'ın da bulunduğu eski yıldızlar Mardin'e geldi.

HASAN ŞAŞ: BABALARIN YETEĞİNE KALMIŞIZ

Ünlü isimler, proje kapsamında Hilton otelinde öğrencilerle buluştu. Öğrencilerle öğle yemeğinde bir araya gelen ünlü futbolcular daha sonra Tanju Çolak'ın yönettiği panelde öğrencilerin sorularını cevapladılar. Panelde özellikle son günlerde Türk Milli Takımı'nın EURO2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde aldığı kötü sonuçlar nedeniyle öğrencilerin eleştiri ve sorularını cevaplayan milli futbolcu Hasan Şaş, Türkiye'de futbolcu kalitesinin düştüğünü söyledi. Türkiye'de artık kaliteli futbolcu yetişmediğini belirten Hasan Şaş, "Herkes sistemden alt yapıdan alt yapıdaki eğitimden bahsediyor. Ben şunu çok net iddia ediyorum ki futbolcu kalitesi çok düştü. Bu ülkede maalesef artık kaliteli futbolcu yetişmiyor. İşte bir Arda'mız var. Yurt dışına giden futbol oynayan ve bütün milli takım olarak onun ayağına bakıyoruz. Bu bir gerçektir. Bunu söylemek için Hasan Şaş olmaya gerek yok. 30 tane Arda'yı nasıl elde ederiz. Artık babaların yeteneğine kalmışız. İnşallah 30 tane Arda'yı yakaladığımız zaman Türk futbolunu ileriye taşıyacağız." dedi.

ALİ GÜLTİKEN: TÜRK FUTBOLUNDA İSTİKRAR YOK

Bir öğrencinin Türkiye'de Türk antrenörlerin neden çalıştırdığı takımların başında duramadığı şeklindeki soruya cevap veren Beşiktaş'ın efsane futbolcusu Ali Gültekin ise maalesef Türkiye'de hiçbir antrenörün takımında uzun süre çalışamadığını ifade etti. Gültekin, şöyle konuştu: "Türkiye'de hangi Türk antrenörler devam ediyor. Onu sormak gerekir. Bu işin yerlisi yabancısı yok. Bizim kalkıp böyle bir sıkıntımız vardır. Şans verdiğimiz yabancılarda aynı şeyi yaşıyoruz. Prandelli, Mancini dünya şampiyonu Vicente Del Bosque gibi çalıştırıcı 3 ayda geri dönüyor. Yani biraz bizim futbolu yönetenlerin genel sıkıntısıdır. Bu aslında istikrarı temsil ediyor. Yani futbolu genel istikrarı temsil eden bir şey teknik adam. Bunların sürekli olması lazım. Türkiye'yi kendi iç yapısını bilen insanların işin başında olması başarıyı getirecek etkenlerden bir tanesidir. Ama kulüp düzenlememizi, kulüp sistemlerimizi bir türlü sağlıklı bir hale getiremediğimiz için üzülerek söylüyorum ki çok kısa süre içinde bunun düzeleceği bir tablo şu anda gündemimizde görmüyorum."

HAKAN ÜNSAL: BU KAFADAKİ YÖNETİCİLER DEĞİŞMELİ

Oynadıkları takımların tesislerine gönül rahatlığı ile gidemediklerini belirten milli futbolcu Hakan Ünsal da, bu ülkede yöneticilerin mantelitesinin değişmesinin gerektiğini savundu. Ünsal, "Kulübe gittiğimiz zaman acaba tesislere gönül rahatlığı ile burası benim evim düşüncesi ile gidiyorlar mı? diye bunu sormak lazım. Yöneticilerin mantelitesi değişmesi lazım. Bu kafa yöneticilerde değişmedikçe bu iş böyle devam edecektir. Çok açık ve net buradaki insanların hiç birini istisnalar hariç hiç birini o kulüplerde görmek istemiyorlar. Bunu açık ve net söylüyorum." şeklinde konuştu.

TANJU ÇOLAK: DOĞU ANADOLU'DAN BİR TAKIMIN LİGDE OLMAMASI ÜZÜCÜ

Galatasaray ve A Milli Takım'ın eski oyuncularından Tanju Çolak ise yaptığı açıklamada, bu ülkede Kürdü de Lazı da Çerkezi de aklınıza gelen herkesin bir forma altında bulaşabildiğini ayrı takım tutabildiğini söyledi. Çolak, "Bugün İstanbul'dan kalkıp sizlerle kucaklaşmak, sizleri mutlu etmek sizleri güzelleştirmek ve sizlerle bir araya gelmek için buradayız. Bizler de Güneydoğu Anadolu bölgesinde birkaç kulübün olması buradaki çocukların geleceği açısından çok önemlidir. Bu konuda yerel belediyelerin, büyük şehir belediyeleri ve o şehrin ileri gelenleri, yöneticileri kulüplere destek vermesi düşüncesindeyim. Doğu Anadolu illerinde bir takımın ligde olmaması bizleri üzüyor." diye konuştu.

Gençlik Ve Spor Bakanlığı'nın hayata geçirdiği, "Futbolun Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor" projesi kapsamında Mardin'e gelen eski yıldızlar ile genç sporcular bir araya gelip maç yapacak. Proje kapsamında Mardin'e gelen eski yıldız futbolcular Midyat'ı da ziyaret edecek. Mardin'de geleceğin yıldızlarıyla buluşacak olan eski milli takım oyuncuları, yarın Midyat'ta Kocatepe İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda Gençlik Merkezi üyeleri, amatör sporcular sivil toplum kuruluşları ile buluşacak. Kocatepe İlköğretim Okulu'nda düzenlenen programdan sonra, amatör sporcularla maç yapacağı belirtildi.
Editör: Barış Köksal