Galatasaray Kulübü bugün gerçekleşen olağanüstü seçimli genel kurul toplantısında, 98. dönem yönetimini seçti.

Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen kongrede, Duygun Yarsuvat ve Alp Yalman, Galatasaray'a başkan olmak için yarıştı.

ALP YALMAN SALONU TERK ETTİ
Galatasaray'da oy sayımı sürerken 10. sandığın sayılmasıyla beraber Alp Yalman ve ekibi Duygun Yarsuvat'ı tebrik ederek salonu terk etti.

11. sandık sonunda  Alp Yalman'a 1287'ye 1106'a üstünlük sağlayan Duygun Yarsuvat 4 sandık kala sarı kırmızılı ekibin matematiksel olmasa da yeni başkanı oldu.

15. sandığın açılması sonucu da sonuç değişmedi. Yarsuvat 3343 oyun 1777'sini alırken, Alp Yalman ise 1566 oy aldı. Oylama sonucunda Duygun Yarsuvat, resmen Galatasaray Spor Kulübü 35. Başkanı oldu.

CİMBOM'UN 35. BAŞKANI
Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda saat 10.00'da başlayan genel kurulda her iki başkan da olağandışı bir durumu gerçekleştirerek, seçimden önce konuşma yapmadılar. Duygun Yarsuvat ve Alp Yalman arasında centilmence bir yarış meydana geldi. Her iki başkan adayı da 1 numaralı sandıkta oy kullanımı işlemini gerçekleştirdiler. Başkanlığa yeniden aday olmayan Ünal Aysal ise 9 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

İlk sandıktan itibaren rakibine büyük bir üstünlük kuran Duygun Yarsuvat, Galatasaray'ın 35. başkanı olmayı başardı.

DUYGUN YARSUVAT
Yarsuvat; 1937 yılında İstanbul’da doğdu. Galatasaray Lisesi ve İstanbul Ünversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Çalışmalarını 1967 yılında Amerika Columbia Üniversitesi Karşılaştırmalı Hukuk Mastırı, 1978 yılında da İsviçre’de Cenevre Uluslararası Çalışma Örgütü kapsamında sürdürdü. Prof. Dr .Duygun Yarsuvat, kulüpte daha önce divan kurulu başkanlığı ile iki dönem üst üste Galatasaraylılar Derneği Başkanlığı görevini yürüttü.

Yönetim kurulu:

(Asil) Hamdi Yasaman, Dursun Aydın Özbek, Mehmet İpekdokuyan, Abdurrahim Albayrak, Mehmet Can Topsakal, Cem Kınay, İsmail Sarıkaya, Mete İkiz, Ahmet Tunç Akan, Ebru Köksal.

(Yedek) Ceyda Gürcan, H. Murat Atay, H. Ural Aküzüm, Ali Yüce, S. Arda Üçer.

Denetim kurulu: (Asil) Cengiz Ergani, Asena Yılmazkaya, Kerem S. Ergün. (Yedek) Can Özatay, Cevat Genç, İlkan Koyuncu.

Sicil kurulu:

(Asil) Serdar Eder, Çetin Öztürk, Gürkan Eliçin, Giray Güngör, Mesut Karaarslan, Ali Tüzmen, A.Esat Tansev.

(Yedek) Deniz Gün Enön, Nihal Özfırat, Ö.Faruk Dak.

Disiplin kurulu:

(Asil) Oğuz Evrenos, Okan Tekinşen, Cemal Burnaz, Alparslan Karagülle, Celal Emon, Can Baydarol, Kunter Akyürek.

(Yedek) Hakan Gençer, Derya Göbelek, Hamdi Barıştıran, Aytuğ Sakallıoğlu, Hakan Ünsaler.
Editör: Barış Köksal