Galatasaray'a 10 milyon euroya gelen Bruma'nın bonservis değeri 7.25 milyon euroya indi.

Galatasaray'ın Portekizli futbolcusu Bruma, son yıllarda büyük değer kaybetti. Futbolun referans internet sitelerinden Alman transfermarkt'ın açıkladığı rakamlara göre, Bruma'nın ocak ayındaki döneme göre değerinde 700 bin euroluk düşüş yaşandığı ve şu anki bonservis değerinin 7 milyon 250 bin euro olduğu belirtildi.

BRUMA'NIN DRAMI GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

Avrupa piyasasında futbolcuların bonservis bedellerini hesaplayan ve bu rakamları altı aylık dilimler halinde güncelleyen transfermarkt, yeni değerleri dün açıklarken, Bruma'nın dramı gün yüzüne çıktı. Sarı-kırmızılı ekibe transfer olduğu 2013 Eylül'ünden bu yana, sistematik bir düşüş yaşayan Portekizli futbolcu 10 milyon euroya gelmişti.

YASİN PATLAMA YAPTI

Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray'da bireysel olarak en çok değer kazanan futbolcu ise Yasin Öztekin oldu. Erciyesspor'dan transfer olduğu geçen sezonun ardından ocakta değeri 3 milyon euro olarak gösterilen başarılı futbolcu, performansının artmasıyla son olarak 5 milyon 750 bin euroluk bir değere ulaştı. Emre Çolak da 4'ten 5.5 milyon euroya çıkan isim oldu.

MELO DÜŞÜŞ YAŞADI

Aurelien Chedjou, Burak Yılmaz , Selçuk İnan, Sabri Sarıoğlu, Fernando Muslera'nın değerlerinde bir farklılık görülmezken, Hakan Balta, Tarık Çamdal, Felipe Melo, Blerim Dzemaili, Yekta Kurtuluş, Hamit Altıntop, Wesley Sneijder, Olcan Adın, Aydın Yılmaz, Bruma, Goran Pandev ve Umut Bulut ise düşüş yaşadılar.

48 MAÇTA 4 GOL

Galatasaray'da iki sezonda 48 maçta forma giyen Bruma, 4 gol kaydetti, bunların 1 tanesi lig, diğerleri kupa maçlarındaydı. Galatasaray'da "Proje transfer" olarak düşünülen Bruma, 10 milyon euroya alınmasına rağmen gelecekte büyük paraya satılabileceği planlanmıştı.

MERT GÜNOK YÜKSELDİ

Fenerbahçe ligi ikinci sırada tamamlamasına rağmen, sadece bir oyuncusu değer kazandı. Sarı-lacivertlilerde geçtiğimiz sezon ikinci kaleci olarak görev yapan Mert Günok'un ocak ayında 1.5 milyon euro olan değeri dün 2.2 milyon euro seviyesinde gösterildi.

23 kişilik kadroda geri kalan futbolcuların 5 tanesi (Kadlec, Caner Erkin, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Erten Ersu) fiyatını korurken, diğerlerinin tamamının düşüş yaşaması ve tek artış gösteren ismin takımdan gönderilen Mert olması dikkat çekti.

TOLGAY İKİYE KATLADI

Beşiktaş'ta Cenk Gönen, Günay, Ersan, Atınç, Motta, Tolgay, Kerim, Gökhan ve Demba Ba yükselen isimler oldular. En büyük artışı ise Hamburg'tan alınan yeni transferlerden Tolgay Arslan gösterdi. Tolgay'ın altı ay önce 2 milyon euro olan transfer piyasasındaki değeri, iki kat artışla 4 milyon euroya yükseldi. Gökhan Töre ise 10 milyondan 12 milyon euroya çıktı.

Kaynak: haberler

Editör: Barış Köksal